Αυτή η επετειακή Lamborghini Countach πωλείται σαν καινούρια (photos)


Η συγκεκριμένη Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition πωλείται τόσο «του κουτιού» που έχει ακόμα και τα αρχικά ελαστικά της πάνω.

  • ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 21/1/2023

Η Lamborghini Countach αποτελεί ένα εκ των πλέον εμβληματικών αυτοκινήτων στην ιστορία, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των απανταχού φίλων της αυτοκίνησης σε κάθε της έκδοση κι εκδοχή.

Το 1990, η ιταλική μάρκα γιόρτασε 25 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του μοντέλου με μία ειδική έκδοση, ένα αντίτυπο της οποίας δημοπρατείται τώρα από τον οίκο RM Sotheby's.

Είναι σε πραγματικά εξαιρετική κατάσταση, έχοντας μόλις249 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, προτού φτάσει στην Clark Motor Company του Οχάιο των ΗΠΑ.

Είχε πωληθεί σε έναν γιατρό στο Ντιτρόιτ, με τα έγγραφα να δείχνουν πως πριν φτάσει στα χέρια του, είχε διανύσει 138 χιλιόμετρα.

Σε χέρια ιδιώτη έκανε μόλις 131 χιλιόμετρα, 20 εκ των οποίων έγιναν από μία αντιπροσωπεία που είχε το μοντέλο ως έκθεμα, και το κινούσε μόνο για να δει αν όλα τα μηχανικά μέρη λειτουργούν ακόμα στην εντέλεια.

Τόσο αυθεντική και ανέγγιχτη είναι αυτή η Countach, που φέρει ακόμα τα ελαστικά Pirelli P Zero με τα οποία βγήκε από το εργοστάσιο.

Έχει φινίρισμα σε χρώμα Metallic Black, με το εσωτερικό να έχει επενδυθεί με γκρι δέρμα, ενώ έρχεται με όλα τα αρχικά έγγραφα και εγχειρίδια με τα οποία πωλήθηκε, φανερώνοντας πως κόστιζε τότε 275.000 δολάρια.

Σήμερα, στη δημοππρασία που θα λάβει χώρα στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το μοντέλο αναμένεται να φτάσει τιμή πώλησης από τα 750.000 ως το 1 εκ. δολάρια.