Αυτή η Lamborghini Miura του 1968 είναι σαν καινούργια


Πανέμορφη και πλήρως αναπαλαιωμένη αυτή η Miura δεν θα δυσκολευτεί να βρει νέο ιδιοκτήτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/6/2020

Η Miura είναι ένα από τα πιο σημαντικά σούπερ σπορ μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, καθότι η εμφάνισή της θεωρείται μοναδική. Αυτό σε συνδυασμό με το μικρό αριθμό των Miura που κατασκευάστηκαν -μόλις 750 από το 1966 που παρουσιάστηκε μέχρι το 1973 που ολοκληρώθηκε η παραγωγή της- καθιστούν κάθε μια που είναι διαθέσιμη προς πώληση είδηση.

Αυτή των φωτογραφιών μας, με τον αριθμό πλαισίου 3357, βγήκε από το εργοστάσιο το Μάρτιο του 1968, άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες αλλά και ήπειρο, μιας και αρχικά βρέθηκε στον Καναδά και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, ενώ άλλαξε και χρώματα. Κι αυτό γιατί κάποια στιγμή το αρχικά λευκό έγινε κόκκινο.

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης της την υπέβαλε σε μια αναπαλαίωση συνολικής διάρκειας δύο ετών και αρκετά μεγάλης έκτασης, μιας και αντικαταστάθηκαν ακόμα και φθαρμένα μεταλλικά στοιχεία, όπως π.χ. γύρω από τους προβολείς.

Παράλληλα το αμάξωμα βάφτηκε για άλλη μια φορά στο χρώμα που βλέπετε και το οποίο ονομάζεται Verde Miura, ενώ άλλαξαν ριζικά και οι επενδύσεις στο εσωτερικό του. Και αυτό γιατί σε χειρόγραφα αρχεία της Bertone βρέθηκε πως το αρχικό εσωτερικό της ήταν μπλε.

Ο αλουμινένιος V12 των 3.900 cc της Lamborghini έχει καρμπυρατέρ Weber 40 IDL 3C με τριπλό τσοκ, ενώ το αρχικό σύστημα λίπανσής της έχει αντικατασταθεί από αυτό των επόμενων Miura. Όσο για τα χιλιόμετρα που έχει μέχρι στιγμής διανύσει είναι μόλις 46.670!