Αυτή η Pontiac GTO του 1966 είναι ένα ξεχασμένο «στολίδι» της αυτοκίνησης (video)


Μια Pontiac GTO του 1966 επέζησε από τυφώνα κι ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη νέα της ζωή στον δρόμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: 3:23 Fabrication - YouTube
  • 2/9/2023

Το 1966, η Pontiac αποφάσισε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή θέση στην γκάμα της για την GTO, αντί να την προσφέρει μόνο ως ειδικό πακέτο για τις LeMans και Tempest. Το χαρακτηριστικό της μπροστινό μέρος έκανε την ομάδα του καναλιού 3:23 Fabrication να την αναγνωρίσει αμέσως, όταν είδε μια μονάδα παρατημένη σε μια αποθήκη.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ένα ταξίδι επαναφοράς της συγκεκριμένης Pontiac GTO στην πρότερη κατάστασή της. Πρόκειται για ένα παράδειγμα της coupe έκδοσης με τη σκληρή οροφή και φέρει έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,4 L που συνοδεύεται από ένα powerglide κιβώτιο ταχυτήτων με δύο σχέσεις, τα οποία όμως δε βρίσκονται πλέον κάτω από το καπό.

Το όχημα βρίσκεται σε αρκετά κακή κατάσταση, αφού, όχι μόνο έμεινε εκτεθειμένο στις αλλαγές των εποχών και στη φύση από τη δεκαετία του '90 μέχρι και σήμερα, αλλά συνάντησε και τον τυφώνα Michael που διέλυσε την πολιτεία της Φλόριντα το 2018.

Όπως είθισται, το πρώτο βήμα που κλήθηκε να κάνει η ομάδα του 3:23 Fabrication ήταν να βγάλει την GTO από το «κελί» της. Αυτό δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού το πανέμορφο αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο από άλλα βαριά αντικείμενα. Χρειάστηκε αρκετό σπρώξιμο και τράβηγμα για να καταφέρει να βγει από την αποθήκη χωρίς να «τραυματιστεί» περαιτέρω.

Το εσωτερικό του οχήματος ήταν καλυμμένο με ιστούς αραχνών, ενώ οι περισσότερες επιφάνειες της καμπίνας, όπως για παράδειγμα το ταμπλό και το πορτπαγκάζ, είχαν σκουριάσει. Στα νιάτα της, η συγκεκριμένη GTO ήταν ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα που μπορούσε να έχει κανείς, αφού φαίνεται ότι ο παλιός ιδιοκτήτης της είχε κάνει αρκετές επιπλέον προσθήκες όσον αφορά στην εμφάνισή της, αλλά και τα μηχανικά της.

Πιο συγκεκριμένα, έχει εξοπλιστεί με υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης και φρένων, όπως και σύστημα κλιματισμού.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καναλιού, το πλάνο αναστήλωσης του μοντέλου είναι να καθαριστεί ενδελεχώς και να επισκευαστούν όλα τα μέρη που έχουν καταρρεύσει, αλλά και να εγκατασταθεί ένας νέος κινητήρας και ανάρτηση.

Δείτε το σχετικό video: