Αυτό είναι το επανασχεδιασμένο KIA Stinger


H KIA δημοσιοποίησε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του επανασχεδιασμένου Stinger, το οποίο είναι ελκυστικότερο και δείχνει ποιοτικότερο από πριν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/8/2020

To Stinger ανανεώθηκε αισθητικά και βελτιώθηκε το επίπεδο εξοπλισμού του ώστε να εξακολουθεί να είναι μια καλή εναλλακτική «πρόταση» για όποιον θέλει ένα ξεχωριστό όχημα επιδόσεων. Όπως έγινε γνωστό, η  KIA θα το διαθέσει αρχικά στην κορεατική αγορά και στη συνέχεια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οι διαφορές στο fastback αμάξωμα εντοπίζονται στη σχεδίαση της μάσκας και των φωτιστικών σωμάτων, τα οποία έχουν νέας μορφής φώτα LED και κάνουν το όχημα να δείχνει πιο πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο. 

Το ίδιο ισχύει και για τα πίσω φώτα, ενώ έχει επανασχεδιαστεί ο εκεί προφυλακτήρας. Αυτός, στις ακριβότερες εκδόσεις του Stinger έχει αδρότερα διαμορφωμένο αεροδυναμικό διαχύτη και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης είναι χρωμιωμένες. Η KIA θα προσφέρει το μοντέλο με δύο νέες επιλογές αναφορικά με το αμάξωμα, την «Dark Package» και την «Black Package», η οποία θα διατίθεται στα αυτοκίνητα που προορίζονται για τη βορειοαμερικανική αγορά. Αυτή, θα περιλαμβάνει νέας σχεδίασης ζάντες μαύρου ματ χρώματος 19 ιντσών, νέα πίσω αεροτομή με ενσωματωμένο φωτιστικό σώμα, πλαϊνά προστατευτικά και μαύρου χρώματος καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέφτες.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό του επανασχεδιασμένου Grand Turismo μοντέλου της KIA έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικότερα υλικά συγκριτικά με πριν για να τονίσουν περισσότερο την πολυτελή εικόνα του. Η κάθετη ακτίνα του (τριάκτινου) τιμονιού διαθέτει μεταλλικό φινίρισμα, ο πίνακας οργάνων είναι μια έγχρωμη οθόνη 7,0 ιντσών (όπου οι ενδείξεις είναι ψηφιακές) και στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει έγχρωμη οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Το ταμπλώ επενδύεται με αλουμινένιο ή ανθρακονημάτινο επίθεμα, αναλόγως της έκδοσης, και ο εσωτερικός καθρέφτης δεν έχει πλαίσιο, για να δείχνει πιο σύγχρονος.

Τέλος, το επανασχεδιασμένο Stinger θα διατίθεται με επενδύσεις σε νέα χρώματα. Προς το παρόν, η KIA δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν εντός του φθινοπώρου στην κορεατική αγορά, για να ακολουθήσουν αυτές της Ευρώπης και της Αμερικής, πιθανότατα από τις αρχές του 2021.