Αυτό είναι το νέο Skoda Karoq! (Video)


Η Skoda παρουσίασε το ανανεωμένο Karoq με φρεσκαρισμένη εμφάνιση και νέες τεχνολογίες. Όλες οι βελτιώσεις που φέρει το best seller SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: SKODA
  • 30/11/2021

Η Skoda  έκανε διαδικτυακά την παρουσίαση του ανανεωμένου Karoq, του πλέον επιτυχημένου compact SUV της. Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά του στην αγορά, το Karoq μετρά πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες σε πωλήσεις και αναβαθμίζεται τόσο εμφανισιακά, όσο και τεχνολογικά.

Όντας το δεύτερο μοντέλο των Τσέχων σε πωλήσεις πίσω μόνο από την Octavia, είναι περιττό να πούμε το πόσο σημαντικό είναι για την εταιρεία. Η Skoda  του έδωσε την εξελιγμένη σχεδιαστική της γλώσσα με πιο λεπτούς split προβολείς εμπρός τεχνολογίας LED matrix για πρώτη φορά και με τη μάσκα-σήμα κατατεθέν της μάρκας που φυσικά θυμίζει Octavia.

Αυτή η διαμόρφωση προβολέων δημιουργεί ένα τετραπλό φωτιστικό σημείο σε κάθε πλευρά, που δίνει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο σκοτάδι. Η εμπρός μάσκα έχει μεγαλώσει σε πλάτος και πλέον διαθέτει νέα εξαγωνική σχεδίαση, με φαρδιά εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος.

Υπάρχουν επίσης νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 17 έως 19 ιντσών που βοηθούν στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης κατά 9%. Με αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,30, η Skoda λέει ότι το νέο Karoq είναι από τα πλέον αεροδυναμικά μοντέλα στην κατηγορία του. Στο ίδιο μοτίβο έχει σχεδιαστεί και το νέο πίσω spoiler, μειώνοντας τον στροβιλισμό του αέρα. Στάνταρ είναι επίσης τα LED ανασχεδιασμένα πίσω φώτα. Έχουν το γνώριμο μοτίβο της Skoda  με κρυστάλλινες δομές που δημιουργούν μία ιδιαίτερη φωτεινή «υπογραφή» για τη μάρκα, ενώ θα διατηρήσουν και το χαρακτηριστικό τους σχήμα C.

Το μήκος του ανανεωμένου Karoq φτάνει τα 4.390 χιλιοστά και το μεταξόνιο τα 2.638, υποσχόμενο πλούσιους χώρους, ενώ ο χώρος αποσκευών παραμένει στα 521 λίτρα.

Η Skoda λέει ότι στο εσωτερικό έχει κάνει χρήση ανακυκλωμένων υλικών με vegan δέρμα σε πολλές επιφάνειες. Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ψηφιακός σε όλες τις εκδόσεις με διάμετρο 8,0 ή 10,25 ιντσών, ενώ κάτω από την κεντρική οθόνη αφής των 6,5 ή 9,2 ιντσών διατηρήθηκαν τα φυσικά χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού.

Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, υπάρχουν πέντε διαθέσιμες επιλογές κινητήρων και δύο κιβωτίων. Η γκάμα ξεκινά με τον 3κύλινδρο 1.0 TSI των 110 ίππων, ακολουθεί ο 4κύλινδρος  1.5 TSI των 150 ίππων και ο ισχυρότερος 2λιτρος των 190 ίππων στην κορυφή. Υπάρχουν και δύο ντίζελ σύνολα 2.0 λίτρων με απόδοση 116 και 150 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και μόνο τα ισχυρότερα 2λιτρα μοτέρ διατίθεται προαιρετικά με 4κίνηση. Τη μετάδοση αναλαμβάνει το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή το 7 σχέσεων αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.

Η άφιξη του ανανεωμένου Skoda Karoq στην ελληνική αγορά αναμένεται την άνοιξη του επόμενου έτους.