Αυτό είναι το νέο Skoda Slavia που δεν θα έρθει στην Ευρώπη


Η Skoda κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του επερχόμενου sedan της Slavia που απευθύνεται στην ινδική αγορά.

  • 12/10/2021

Στην εικόνα φαίνεται το πρωτότυπο Slavia που έχει καλυμμένο το αμάξωμά της με καμουφλάζ. Η Skoda διοργάνωσε έναν διαγωνισμό για επαγγελματίες σχεδιαστές και εκκολαπτόμενους σχεδιαστές στην Ινδία να υποβάλουν τις ιδέες τους για το καμουφλάζ. Ο διαγωνισμός έλαβε πάνω από 200 συμμετοχές και τον κέρδισε ο Shreyas Karambelker, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Πράγα όπου θα συναντήσει τον επικεφαλής σχεδιασμού της Skoda, Oliver Stefani.

To καμουφλάζ του Karambelker είναι σχεδιασμένο με ζεστά χρώματα και έχει πάνω του μοτίβα λουλουδιών, για να αντιπροσωπεύσει την ινδική κουλτούρα. Ο σχεδιασμός αναφέρεται επίσης σε στοιχεία της τσεχικής τέχνης και μεγάλης παράδοσης στην δημιουργία κρυστάλλινων υλοποιήσεων.

Το Skoda Slavia βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του Ομίλου VW και φαίνεται να είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το VW Virtus. Πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ότι η Skoda θα διατηρήσει την ίδια εμπρός μάσκα και θα της προσθέσει κάθετες γρίλιες.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι κινητήρες που θα «φοράει» το Slavia αλλά πολλοί πιστεύουν ότι θα προσφέρεται με τους κινητήρες του ινδικού Kushaq που παρουσιάστηκε φέτος.

Έτσι αναμένεται να διατεθεί με έναν TSI κινητήρα 1 λίτρου και με έναν TSI 1,5 λίτρων. Η κίνηση θα αποστέλλεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ή ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG.