Αυτό είναι το νέο VW Golf


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι πρώτες φωτογραφίες του VW Golf, αποκαλύπτοντας με κάθε λεπτομέρεια τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητές του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/8/2019

Οι πρώτες «επίσημες» φωτογραφίες του νέου VW Golf είναι γεγονός. Το δημοφιλές μικρομεσαίο hatchback το οποίο σύντομα πρόκειται να υποδεχθεί την όγδοη κατά σειρά γενιά του εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, χαρίζοντας μια σαφή εικόνα για τις βασικές σχεδιαστικές του γραμμές.

Ειδικότερα, στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου εκείνοι που ξεχωρίζουν είναι οι ανασχεδιασμένοι προβολείς και οι χαρακτηριστικές «περσίδες» στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, την ίδια στιγμή που τα έντονα νεύρα του καπό επιχειρούν να χαρίσουν στο παρουσιαστικό του νέου VW Golf έναν δυναμικότερο χαρακτήρα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο τελείωμα του αμαξώματος, όπου τα φωτιστικά σώματα καταλαμβάνουν μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια, επισκιάζοντας τα υπόλοιπα στοιχεία του σχεδιασμού.

Με ασφάλεια, πλέον, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η απόσταση που χωρίζει σε επίπεδο σχεδιασμού τουλάχιστον την επόμενη γενιά του VW Golf από τη σημερινή δεν είναι μεγάλη, κάτι που ισχύει και για τις αναλογίες του αμαξώματος προδικάζοντας τη χρήση της ήδη γνωστής πλατφόρμας MQB.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η VW έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην τεχνολογία και δη εκείνη της ηλεκτροκίνησης, με τη νέα γενιά του μικρομεσαίου best seller να διαθέτει από την αρχή της εμπορικής του πορείας υβριδικές εκδόσεις.

Δεδομένη θεωρείστε και την παρουσία ηλεκτροκίνητης εκδοχής, η οποία και θα δανείζεται αρκετά από τα στοιχεία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID. 3.

Αν και η επίσημη πρεμιέρα του νέου VW Golf ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για τα μέσα του φθινοπώρου, μετά και την ολοκλήρωση της Διεθνούς Έκθεσης της Φρανκφούρτης όπου και θα αποκαλυφθεί το ID. 3, η πρώιμη αποκάλυψή του ενδεχομένως να αλλάξει τα πλάνα της γερμανικής φίρμας.