Μερική αποκάλυψη για το ταμπλό του VW ID.3


Μέσω Twitter η γερμανική εταιρία προχώρησε στην αποκάλυψη ορισμένων σημείων του ταμπλό του πολλά υποσχόμενου ID.3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/7/2019

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς ID θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και μέχρι τώρα το έχουμε δει με πολύχρωμο καμουφλάζ. Για την ώρα η VW έχει δώσει και κάποια στοιχεία με πιο πρόσφατα τις φωτογραφίες που δείχνουν τμήματα από το ταμπλό του ID.3, όπως τελικά θα ονομάζεται και επίσημα.

Όπως μπορούμε να δούμε στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη touch-screen με πολλές πληροφορίες τοποθετημένες και ως widgets. Μπροστά από το τιμόνι υπάρχει μια μικρότερη οθόνη στην οποία μπορείτε να διακρίνεται επίσης τις περιοχές πληροφοριών καθώς και την ένδειξη της μπαταρίας η οποία κάπου πάνω από το 80% δίνει αυτονομία στα 360 km. Δεξιά υπάρχει το χειριστήριο επιλογής κίνησης, όπως και στο BMW i3, ενώ μία εικόνα αναφέρει έξυπνο φωνητικό έλεγχο.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε πως το ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρεις διαφορετικές μπαταρίες, που θα διαφέρουν φυσικά ως προς το ενεργειακό περιεχόμενό τους και αντίστοιχα και στην αυτονομία που θα εξασφαλίζουν. Το βασικό μοντέλο, που η τιμή του προ επιδοτήσεων, θα είναι -στη Γερμανία- κάτω από τις 30.000 ευρώ θα μπορεί να κινηθεί με μια πλήρη φόρτιση για 330 χιλιόμετρα, η μεσαία έκδοση για 420 και η κορυφαία για 550 χιλιόμετρα, κατά WLTP.

Αξιοσημείωτο είναι πως η γερμανική φίρμα δέχθηκε σε 24 ώρες περισσότερες από 10.000 αιτήσεις που αφορούν την "1ST Edition" του ηλεκτροκίνητου hathcback, η οποία θα εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου 58 kWh (με την αυτονομία των 420 km). Η συνολική παραγωγή του VW ID.3 1ST Edition θα φτάσει τις 30.000 μονάδες ενώ η τιμή πώλησής του -στη γερμανική αγορά- θα είναι λίγο κάτω από τα 40.000 ευρώ.