Αυτό είναι το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα του Mad Clip


Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του Mad Clip εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν στην απώλεια ελέγχου της Porsche 911.

  • 20/6/2022

Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που ο Mad Clip έχασε τη ζωή του μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην παραλιακή οδηγώντας την προσωπική του Porsche 911. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια σχετικά με τους λόγους που προκάλεσαν το μοιραίο, μεταξύ των οποίων και η παρουσία ενός δεξιοτίμονου Audi R8 στο σημείο που έγινε το τροχαίο.

Ο πραγματογνώμονας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος εκ μέρους της οικογένειας του Mad Clip, κ. Παναγιώτης Μαδιάς, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι!» και αναφέρθηκε στα αίτια της τραγικής κατάληξης.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 διαφορετικοί λόγοι που μπορεί να “φύγει” ένα αυτοκίνητο στην ευθεία. Εξαρχής είχαμε πει ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα 135 km/h. Ωστόσο διέγραψε όλο το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και έφυγε στην ευθεία. Αυτό μας προβλημάτισε, μήπως κάποιο όχημα είχε μπει μπροστά του, κάποιο ζώο, κάποιος άνθρωπος;».

«Αυτό το οποίο προκύπτει μέσα από το πόρισμα αλλά και από τη δικογραφία είναι ότι δεν υπήρχαν νερά στο οδόστρωμα. Ωστόσο εγώ ο ίδιος δέχθηκα μια σειρά από τηλεφωνήματα μετά το συμβάν από μάρτυρες όπου με ενημέρωσαν ότι τις βράδυνες ώρες γίνεται το πότισμα της πρασινάδας που υπάρχει πάνω στη διαχωριστική νησίδα και συγκεντρώνεται ποσότητα νερού στο οδόστρωμα. Από τη στιγμή, όμως, που η Τροχαία δεν το έχει καταγράψει στο σχεδιάγραμμα, προφανώς δεν υπήρχαν νερά».

«Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τονιστεί πως τα ελαστικά είχαν τοποθετηθεί 8 μήνες πριν και παρόλο που ήταν αγωνιστικά ήταν σε καλή κατάσταση και είχαν επαρκές πέλμα. Αυτό το οποίο έχουμε δει είναι ότι στην έναρξη της ευθείας το αυτοκίνητο γλιστράει πάνω στο οδόστρωμα και εκείνη τη στιγμή ο οδηγός τρομοκρατείται και προσπαθεί, όπως θα έκανε ο κάθε φυσιολογικός οδηγός, να κάνει διορθωτικό ελιγμό. Δυστυχώς όμως αυτός ο ελιγμός δεν εκτελέστηκε σωστά και αυτό ήταν το αίτιο της εκτροπής του οχήματος».

«Εκείνη τη στιγμή και ο ίδιος ο Θεός να ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, θα εκτρεπόταν. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τονιστεί πως η σύγκρουση δεν έγινε με 135 km/h, αφού από τη στιγμή που χάθηκε ο έλεγχος μέχρι την πρόσκρουση υπήρξε επιβράδυνση».