Ferrari 488 Pista: Αυτό ήταν το μοιραίο αυτοκίνητο του Τζώρτζη Μονογυιού – Στα 500.000 ευρώ η αξία της (Video)


H πιο γρήγορη Ferrari όλων των εποχών η 488 Pista, ένα πολύ ισχυρό αυτοκίνητο που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις οδήγησης, αλλά και δρόμους με υψηλή πρόσφυση για τη διαχείριση της θηριώδους ισχύος των 721 ίππων.

  • 14/1/2022

Μοιραία στάθηκε η πρώτη βόλτα του αδικοχαμένου Τζώρτζη Μονογυιού με την Ferrari 488 Pista, όταν έχασε τον έλεγχό της στη παραλιακή οδό στο ύψος της Γλυφάδας, πολύ κοντά στο σημείο του θανατηφόρου ατυχήματος του trapper Mad Clip.

Το τι πήγε στραβά, αναμένουμε να το μάθουμε από τις Αρχές που διενεργούν ελέγχους, ωστόσο έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε το τι ακριβώς ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε: Ίσως, η πιο γρήγορη Ferrari όλων των εποχών, που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις οδήγησης, αλλά και δρόμους με υψηλή πρόσφυση για τη διαχείριση της θηριώδους ισχύος των 721 ίππων.

Hardcore

Η 488 Pista αποτελεί την πιο hardcore εκδοχή της «488» με στόχο τους χρόνους στις πίστες και την απόλυτη οδηγική εμπειρία. 

Για να γίνει αυτό, η εταιρία εξέλιξε ένα εντελώς νέο αεροδυναμικό πακέτο για την συγκεκριμένη έκδοση, με δάνεια από τους αγώνες των πρωταθλημάτων GTE αλλά και την Formula 1.

Διαθέτει ένα μεγαλύτερο splitter εμπρός αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο diffuser πίσω, ενώ παράλληλα πολλές επιφάνειες είναι ενεργές, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μία αύξηση των αεροδυναμικών φορτίων κατά 20% σε σχέση με την 488 GTB.

Σε σύγκριση με την συγκεκριμένη έκδοση είναι κατά 90 κιλά ελαφρύτερη (από τα 1.370 της GTB στα 1.280 στην Pista) ενώ και ο biturbo V8 των 3,9 λίτρων αποδίδει πλέον 721 ίππους, έναντι 661 στην GTB.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να υπάρξει μία σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις, με το 0-100 km/h να έρχεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να είναι στα 340 χλμ./ώρα. 

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα Αλκαντάρα μαζί με μεγάλη "δίαιτα" σε όσα στοιχεία κρίθηκαν μη απαραίτητα σε μία τέτοια έκδοση, ενώ εντύπωση προκαλούν τα αμιγώς αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα. 

Σχεδιασμένη για να βρεθεί απέναντι σε εξαιρετικά μοντέλα όπως η Huracan Perfomante, η McLaren 720S και -κυρίως- η 911 GT2 RS, η 488 Pista, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης (2018), έχει ένα αρχικό κόστος στα 300.000 δολάρια. Υπολογίστε στη χώρα μας μια τιμή κοντά στις 500.000 ευρώ με τους φόρους.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πώς πρόκειται για την ταχύτερη Ferrari παραγωγής όλων των εποχών, καθώς στο Fiorano οι χρόνοι της ήταν καλύτεροι και από την LaFerrari. Η λίστα των υποψήφιων αγοραστών της ήταν τεράστια, με την Ιταλική φίρμα να περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο σε ποιους τελικά θα παραδώσει…

Δείτε το official video της Ferrari που παρουσιάζει τον εκρηκτικό χαρακτήρα της 488 Pista.