Αυτό είναι το πρωτότυπο Toyota Gazoo Racing GR GT3


H Toyota Gazoo Racing παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο το πρωτότυπο GR GT3 το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία τού αγωνιστικού με το οποίο θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής («WEC»).

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/1/2022

Η αλλαγή της Toyota στην κατασκευαστική φιλοσοφία της και η τοποθέτηση του οδηγού στο επίκεντρο αυτής, όπως και η δυνατότητα να έχουν τα μοντέλα της πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά, πλέον έχει εδραιωθεί για τα καλά. 

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο Τόκιο το πρωτότυπο GR GT3, το πρόσφατο δημιούργημα της Toyota Gazoo Racing που θα βασιστεί το αγωνιστικό με το οποίο η ομάδα θα λάβει μέρος τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής όσο και σε αυτούς των αντίστοιχων εθνικών πρωταθλημάτων. 

Εκτός αυτού, η εταιρεία παρουσίασε και το πρωτότυπο bZ4X GR Sport (φωτογραφία κάτω), δηλαδή μια έκδοση του καινούργιου αμιγούς ηλεκτρικού μοντέλου της η οποία αποτελέι μια σπουδή για το πώς θα μπορούσε το αυτοκίνητο να έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά και καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.

Το αμάξωμα του συγκεκριμένου πρωτότυπου είναι βαμμένο σε μαύρο ματ χρώμα έχει τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου και σπορ καθίσματα στο εσωτερικό του για να τονίζεται ο χαρακτήρας του. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα μπει σε διαδικασία παραγωγής ώστε να προσφέρεται ως μία ακόμα έκδοση τού bZ4X.