Αυτό θα είναι το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της Lexus


Νέες επίσημες φωτογραφίες από το μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της έδωσε στη δημοσιότητα η Lexus. Όλες οι πληροφορίες που γνωρίζουμε ως τώρα.

  • 14/2/2022

Η Lexusδημοσίευσε μερικές νέες φωτογραφίες από το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της επόμενης γενιάς που ετοιμάζει. Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της πολυτελούς ιαπωνικής μάρκας αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 14 Δεκεμβρίου του 2021, στην ανακοίνωση του πλάνου των ηλεκτρικών μοντέλων που έρχονται μέχρι το 2030 για τις Toyota και Lexusκαι στην παρουσίαση που έγινε από τον ίδιο τον Akio Toyoda.

Το νέο σπορ δημιούργημα των Ιαπώνων θα είναι μέρος της πλήρους σειράς ηλεκτρικών μοντέλων που θα κυκλοφορήσει η Lexus μέχρι το 2030 στο πλαίσιο του σχεδίου της μάρκας με την ονομασία Lexus Electrified. Μέσω του Lexus Electrified, η εταιρεία στοχεύει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης για να αυξήσει τη χαρά της οδήγησης για όλους τους πελάτες της.

Θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό σχέδιο με βάση τις πρώτες εικόνες που μας έδωσε η εταιρεία και με ένα πολύ δυναμικό και ρέον αεροδυναμικό σχήμα. Με τις τολμηρές αναλογίες και το χαμηλό ύψος από το έδαφος που απαιτείται για ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, το νέο μοντέλο συμβολίζει το μέλλον της μάρκας Lexus, ενώ παράλληλα αναβιώνει το πνεύμα του εμβληματικού Lexus LFA.

Η επιτάχυνση από τα 0-100 km/h θα είναι κοντά στο όριο των δύο δευτερολέπτων και η μέγιστη αυτονομία θα ξεπεράσει τα 700 km, χάρη στην πιθανή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, χρήση μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Ο διάδοχος του Lexus LFA θα έρθει κάποια στιγμή μέχρι το 2030, χωρίς η Lexus να έχει γίνει πιο συγκεκριμένη για την πιθανή χρονολογία παρουσίασης της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου.