Η Lexus μάς δείχνει το νέο ηλεκτρικό SUV RZ 450e (photos)


Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν ένα νέο σετ φωτογραφιών για το επερχόμενο μοντέλο. Τελικά, πόσο διαφορετικό είναι σε σχέση με το Toyota bZ4X και το Subaru Solterra;

  • 2/2/2022

Το «κυρίως πιάτο» του... ηλεκτρικού μενού της Lexus πλησιάζει τις αγορές και η εταιρεία αποκάλυψε ακόμα περισσότερα υλικά της συνταγής. Αναφερόμαστε στο Lexus RZ 540e για το οποίο οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, γνωστοποιώντας λεπτομέρειες σχετικά με τον εξωτερικό του σχεδιασμό.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως το ηλεκτρικό SUV αποτελεί μια εναλλακτική των μοντέλων Toyota bZ4X και Subaru Solterra, το οποίο αποπνέει έντονη "premium αίσθηση" σε σχέση με τα προαναφερθέντα μοντέλα χρησιμοποιώντας ως βάση την ηλεκτρική πλατφόρμα «TGNA».

Οι φωτογραφίες μάς δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο το πίσω μέρος και το προφίλ. Στη δεύτερη περίπτωση εντοπίζονται και τα περισσότερα κοινά στοιχεία με τα ηλεκτρικά «αδελφάκια» του, ωστόσο η σχεδιαστική γραμμή ακολουθεί μια πιο «επιθετική» προσέγγιση.

Στο πίσω μέρος βρίσκονται και οι πιο έντονες διαφοροποιήσεις με τα φωτιστικά σώματα να μην προεκτείνονται διαγώνια κάτω προς το προφυλακτήρα, ενώ πίσω απ' τους τροχούς ο σχεδιασμός ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική του φιλοσοφία.

Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η μάσκα τύπου “Spingle” της Lexus που είναι κλειστή και συνοδεύεται από αεραγωγούς στο κάτω μέρος και στα πλάγια. Τα φωτιστικά σώματα είναι "αιχμηρά" και συμπληρώνουν αρμονικά το σύνολο.

Στο εσωτερικό αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά η Lexus θέλησε για ακόμα μία φορά να μην μας δώσει «πρόσβαση». Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το Lexus RZ 450e θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και το σύστημα τετρακίνησης θα φέρει την ονομασία «Direct4». Την ίδια στιγμή εμφανίζονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι το σύστημα μπαταριών θα είναι ισχύος 71.kWh και θα αποδίδει περίπου 200 PS

Η κυκλοφορία του Lexus RZ 450e έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2022 και όσο πλησιάζουμε προς τα εκεί όλο και περισσότερα στοιχεία θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας