Αυτό το πολυτελές SUV κοστίζει όσο... 12 Dacia Sandero!


Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τετράλιτρος V8 που αποδίδει 557 PS και 730 Νm ροπής, ενώ η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς με τις σφυρήλατες ζάντες των 23 ιντσών. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/8/2023

Η Mercedes τράβηξε το κάλυμμα από τη νέα Maybach GLS πριν λίγους μήνες, και το μοντέλο έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη. Οι πρώτες μονάδες καταφτάνουν στις ισπανικές αντιπροσωπείες κι οι τιμές για την εγχώρια αγορά έχουν ανακοινωθεί, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί το προσεχές διάστημα και για την Ελλάδα.

Πρόκειται για το την πρώτη SUV πρόταση της Mercedes-Maybach, η οποία βασίζεται στην Mercedes GLS κι έχει λάβει αρκετές νέες προσθήκες, τόσο στον τεχνολογικό εξοπλισμό, όσο και αναφορικά με τον σχεδιασμό του.

Ο εξοπλισμός της GLS την τοποθετεί με ευκολία στην κατηγορία super-luxury, αφού προσφέρει υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας, ασφάλειας κι άνεσης. Το εσωτερικό έχει προικιστεί με το υπερσύγχρονο σύστημα infotainment της Μercedes, MBUX, ατμοσφαιρικό φωτισμό, Head-Up Display, όπως και θερμαινόμενα καθίσματα και υποβραχιόνια.

Στον τομέα της ασφάλειας, έχουν προστεθεί πολλαπλοί αερόσακοι στο μπροστινό και το πίσω μέρος, όπως και στο σημείο των γονάτων του οδηγού. Εκτός αυτού, μια κάμερα 360 μοιρών έχει τοποθετηθεί, ενώ τα συστήματα υποβοήθησης περιορισμού της ταχύτητας, cruise control και downhill speed control είναι διαθέσιμα.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας twin-turbo κινητήρας V8 των 4,0 L, που αποδίδει 557 PS και 730 Νm ροπής, με την κίνηση να διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Το νέο εγχείρημα της Mercedes-Maybach επιταχύνει στο 0-100 km/h σε 4,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

H τιμή της Mercedes-Maybach GLS ξεκινά από τα 217.250 ευρώ για την αγορά της Ισπανίας. Για να βάλουμε αυτόν τον αριθμό σε ένα πιο «καθημερινό» πλαίσιο, μπορεί κανείς να αγοράσει 12 Dacia Sandero Streetway με το ίδιο ποσό στην Ελλάδα, αφού η τιμή του ξεκινά από τις 17.920 ευρώ!