Αυτό το video δείχνει γιατί οι παλιές, diesel Mercedes είναι πολύ σκληρές για να «πεθάνουν»


Με μικρές παρεμβάσεις αυτή η λευκή Mercedes W124 200D ξαναγίνεται λειτουργική μετά από χρόνια ακινησίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Flexiny-YouTube
  • 18/11/2023

Στο YouTube υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο με αυτοκίνητα που εντοπίζονται εγκαταλελειμμένα, άλλοτε σε καλή και άλλοτε σε κακή κατάσταση. Στόχος των YouTubers είναι να τα περισυλλέξουν, να τα επιδιορθώσουν, να τα καθαρίσουν και να τα επαναφέρουν, όσο τον δυνατόν, στην εργοστασιακή τους εικόνα και λειτουργικότητα.

Η περίπτωση αυτής της Mercedes, που εμφανίζεται στο κανάλι Flexiny, εμπίπτει μάλλον στην κατηγορία των οχημάτων που είναι σε καλή κατάσταση, αρκετά καλή ώστε να μπορούν να τεθούν σε λειτουργία χωρίς πολλές παρεμβάσεις.

Πρόκειται για μία Mercedes W124 200D, μοντέλο που ήταν στην παραγωγή από το 1984 ως το 1995, όταν κι έγινε ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στο βίντεο, το αυτοκίνητο είναι παρατημένο εδώ και 8 χρόνια, με τα σημάδια του χρόνου εμφανή, από τη βρωμιά και τη σκουριά, ως και τα μηχανικά του μέρη.

Ο ντίζελ κινητήρας που φέρει μοιάζει σε καλή κατάσταση, όχι όμως και τα παρελκόμενά του, όπως είναι κάποια καλώδια, τα υγρά και το σύστημα εισαγωγής αέρα, που αναπόφευκτα περιήλθαν σε αποσύνθεση με την πάροδο των ετών.

Οι άνθρωποι του καναλιού έκαναν τις απαραίτητες διορθώσεις, όμως, και η W124 200D πήρε μπροστά, αποδεικνύοντας πως ό,τι είναι παλιό, δεν είναι και νεκρό.

Δείτε το σχετικό video...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μία παρατημένη DeLorean DMC-12 βρέθηκε και σώθηκε μετά από 25 χρόνια (video)

Πρώτο πλύσιμο μετά από 33 χρόνια - Ένα κλασικό μοντέλο γίνεται σαν καινούργιο (video)