Αυτό το VW Golf δεν είναι τόσο… απλό όσο δείχνει (video)


Τα ράσα, ως γνωστόν, δεν κάνουν τον παπά και κατά συνέπεια αυτό το νορμάλ στην όψη hatchback δεν μπορεί να προϊδεάσει κανέναν για τις πραγματικές του δυνατότητες στο drifting. Δείτε το εν δράσει.

  • 19/1/2022

Οι μηχανικοί της drift team Maailmanlopun Vehkeet από την Φινλανδία θέλησαν να δουν πόσο μακριά μπορεί να πάει ένα Volkswagen Golf αναφορικά με τις δυνατότητες τους στο drifting. Και κάπου εδώ ξεκινούν οι μορφασμοί αφού τα στοιχεία του γερμανικού hatchback δεν προσφέρουν πολλά περιθώρια για σχετικούς πειραματισμούς. Κι όμως…

Μπορεί να απουσιάζει η κίνηση στον πίσω άξονα, η θέση του κινητήρα να μην προσφέρεται για την άνετη τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου μοτέρ, ενώ και το μεταξόνιο είναι μικρό για να προκαλέσει τα προσδοκώμενα γλιστρήματα. Οι Φινλανδοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και μέσα από τον σχεδιασμό ενός πολύ καλά μελετημένου project έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πιο δύσκολο σημείο της μετατροπής αφορούσε την τοποθέτηση ενός θηριώδους τετράλιτρου V8 κινητήρα M60B40 o οποίος συνοδεύει συνήθως μοντέλα της BMW από τη Σειρά 7 και 8. Αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες μετατροπές στη συνέχεια η δύναμή του συνδέθηκε με τον πίσω άξονα ενώ από εκεί και πέρα τοποθετήθηκε ένα roll cage στο εσωτερικό και το σύστημα των αναρτήσεων δέχθηκε μια σειρά τροποποιήσεων. Κάπου εκεί οι ισορροπίες άλλαξαν…

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο νέος κινητήρας δεν δέχτηκε καμία μετατροπή και αποδίδει σχεδόν 290 PS και 400 Nm ροπής. Αριθμοί αρκετά υψηλοί για τα σχεδόν 1300 κιλά του συνολικού βάρους του γερμανικού hatchback.

Δείτε το VW Golf εν δράσει…