Αυτός ο V8 κοστίζει 1.799 δολ. και μπορείς να τον συναρμολογήσεις μόνος σου (video)


Ο FS-V800 της Toyan είναι ένας V8 cross-plane κινητήρας με χωρητικότητα 28 cc που αποδίδει 4,35 PS και αποτελεί την ιδανική επιλογή για τηλεκατευθυνόμενα muscle cars.

  • 17/7/2022

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που η κινεζική εταιρεία Toyan παρουσίασε τον πιο μικρό Wankel κινητήρα στον κόσμο που χωράει στην παλάμη του χεριού. Πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε ακόμα έναν μικροσκοπικό κινητήρα ο οποίος αυτή το φορά είναι V8, φέρει την κωδική ονομασία FS-V800, καίει καύσιμο νίτρου και μπορεί να συναρμολογηθεί DIY.

Για αυτούς που δεν θέλουν να παιδευτούν με τη συναρμολόγηση (μπορείτε να τη δείτε αναλυτικά στο παρακάτω video) υπάρχει η δυνατότητα να πωληθεί έτοιμος προς χρήση με το μοντάρισμα να το αναλαμβάνει η ίδια η εταιρεία.

Η περιεχόμενη γωνία είναι 90 μοιρών (cross-plane) ενώ είναι πιθανό το προσεχές διάστημα να είναι διαθέσιμος και σε flat plane διάταξη των κομβίων. Η χωρητικότητά του είναι 28 cc, αποδίδει 4,35 PS και οι διαστάσεις του είναι 123.42 x 127.3 x  32mm. Από εκεί και πέρα είναι υδρόψυκτος και το σύστημα εκκίνησης δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του σετ αφού πωλείται χωριστά έναντι 299 δολ.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας θεωρείται η ιδανική επιλογή για αυτούς που ασχολούνται με τον μοντελισμό και θέλουν να στήσουν το δικό τους τηλεκατευθυνόμενο muscle car με κλίμακα από 1/7 έως 1/5. Για όσους ενδιαφέρονται αυτές τις ημέρες τρέχει προσφορά στο stirlingkit.com και κοστίζει 1.799 δολ.

Δείτε τη συναρμολόγησή του και ακούστε τον ήχο του στο παρακάτω video…