Βελτιώσεις για τη Mercedes-AMG GT Black Series


Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων Wheelsandmore ασχολήθηκε με την αισθητική αναβάθμιση, όπως και την αύξηση της μέγιστης ισχύος της Mercedes-AMG GT Black Series.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/3/2021
Η Mercedes-AMG GT Black Series έχει ήδη περάσει στην ιστορία παρότι μετρά μόνο λίγους μήνες παρουσίας της στην αγορά. Το ξεχωριστό supercar τη γερμανικής εταιρείας είναι το ταχύτερο όχημα παραγωγής στον κόσμο, καθώς πέρυσι τον Νοέμβριο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη θρυλική πίστα Nürburgring Nordschleife (σημ.: 6’:43’’.616).
 
Θα έλεγε κάποιος ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αλλαγή. Όμως, οι άνθρωποι του οίκου βελτιώσεων Wheelsandmore αποφάσισαν να το κάνουν ακόμη καλύτερο. 
 
Έτσι, επενέβησαν στον τετράλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, έστω κι αν αυτός προέρχεται από την AMG. Με την κατάλληλη αναβάθμιση του προγράμματος λειτουργίας της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας, η μέγιστη ισχύς του έφτασε τους 800 PS (από τους 730 PS) και η μέγιστη ροπή τα 870 Nm (από τα 800 Nm), όπως ανακοινώνει ο γερμανικός οίκος.
 

Η αύξηση της απόδοσης λογικό είναι να έχει επηρεάσει και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Όπως έγινε γνωστό, η τελική ταχύτητα της βελτιωμένης Mercedes-AMG GT Black Series φτάνει τα 336 km/h, έναντι 325 km/h του μοντέλου παραγωγής.

Εκτός από τον κινητήρα, οι άνθρωποι της Wheelsandmore δημιούργησαν αποκλειστικής σχεδίασης τροχούς ελαφρού κράματος διάστασης 20 ιντσών, οι οποίοι ζυγίζουν μεταξύ εννέα και δώδεκα κιλά έκαστος, αναλόγως των υλικών που διαθέτουν. Επίσης, τοποθέτησαν νέα δισκόφρενα από κεραμικό υλικό και νέο υλικό τριβής στο σύστημα πέδησης, το οποίο είναι κατά 50% αποδοτικότερο από αυτό που διαθέτει το μοντέλο παραγωγής, σύμφωνα με τον βελτιωτικό οίκο.