Bentley Bentayga Hybrid: Έρχεται με βελτιωμένη αυτονομία και νέες εκδόσεις (photos)


Η Bentley αναβαθμίζει την Bentayga και της προσφέρει δύο νέες εκδόσεις, βελτιωμένη αυτονομία και περισσότερη δύναμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BENTLEY
  • 29/9/2022

Η Bentley Bentaya Hybrid έρχεται ανανεωμένη για το 2023, με επιπλέον δύναμη, βελτιωμένη αυτονομία και δύο νέες εκδόσεις, τις οποίες η Bentley «έκλεψε» από το βενζινοκίνητο μοντέλο, για να τις προσφέρει στο υβριδικό.

Όσον αφορά τον κινητήρα, δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, και η Bentayga φέρει τον ίδιο τούρμπο V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος συνοδεύεται από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα των 100 kW, ακριβώς όπως και στο προηγούμενο μοντέλο. Η μπαταρία, από την άλλη, έχει αναβαθμιστεί, με τη χωρητικότητά της να ανέρχεται στα 18 kWh, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, της οποίας η μπαταρία είχε χωρητικότητα 13 kWh. Αυτό ανεβάζει την ηλεκτρική αυτονομία, από τα 40 km στα 43 km.

Και η ισχύς του μοντέλου έχει αυξηθεί κατά 6%, καθώς ο κινητήρας προσφέρει στην Bentayga 462 PS, ενώ η ροπή έχει βελτιωθεί κατά 15%, για να φτάσει στα 805 Nm.

Δύο νέες εκδόσεις του μοντέλου είναι πλέον διαθέσιμες: Η Bentayga Hybrid Azure και η Bentayga Hybrid S.

Bentley Bentayga Hybrid Azure
Bentley Bentayga Hybrid Azure

Η Bentayga Hybrid Azure αποτελεί την πιο πολυτελή εκδοχή του μοντέλου, καθώς διαθέτει πολλές επιλογές όσον αφορά τα φινιρίσματα και τις υφές του εσωτερικού. Το πακέτο Front Seat Comfort έρχεται ως προεπιλογή, ενω όλα τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα και αεριζόμενα. 15 χρωματικές επιλογές είναι διαθέσιμες για το δέρμα της καμπίνας, όπως και 3 διαφορετικά είδη ξύλου.

Bentley Bentayga Hybrid S.
Bentley Bentayga Hybrid S.

Αντιθέτως, η Bentayga Hybrid S αποτελεί τη σπορ έκδοση του μοντέλου, καθώς φέρει μία αναβαθμισμένη, πιο στιβαρή ανάρτηση, και το traction control είναι πιο επιθετικό και σταθερό στη λειτουργία Sport Mode. Μία νέα, πιο θορυβώδης εξάτμιση έχει επίσης προστεθεί. Οπτικά, η Hybrid S έχει αντικαταστήσει τις λεπτομέρειες chrome με μαύρες λεπτομέρειες, λόγω του πακέτου Blackline που είναι διαθέσιμο.

Αμφότερες οι νέες εκδόσεις αναμένεται να καταφτάσουν στις αντιπροσωπείες το 2023, μαζί με το αρχικό μοντέλο της Bentley Bentayga Hybrid, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα λόγος για διαφοροποιήσεις στις τιμές.