Best of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos)


Renault Espace και BMW XM πρωταγωνιστούν στη λίστα των πιο εντυπωσιακών και ιδιαίτερων render που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 9/10/2022

Τα renders είναι πλέον μία πολύ συνηθισμένη τακτική που χρησιμοποιούν πολλοί σχεδιαστές προκειμένου να αναδείξουν το ταλέντο τους και τη ρηξικέλευθη οπτική τους.

«Τι κι αν αυτό το αυτοκίνητο έμοιαζε αλλιώς;» «Τι λείπει από αυτό το μοντέλο;» «Πως θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο ιδιαίτερο;» Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν, και στη συνέχεια απαντούν με επιτυχία, οι εν λόγω designers.

NISSAN Z

Σχεδόν ένα μήνα πριν την επίσημη αποκάλυψή του στην έκθεση SEMA στο Las Vegas, το νέο Nissan Z δέχεται την επιρροή του σχεδιαστή AB MotorHouse, ο οποίος το μετέτρεψε στην widebody εκδοχή του, χαρίζοντάς του ένα λουκ που θυμίζει πολύ, τόσο το NASCAR, όσο και τον Κεραυνό McQueen, εάν εκείνος καταγόταν από την Ιαπωνία.

BMW XM

Πως θα ήταν η BMW XM αν ήταν pickup; Σε αυτό το ερώτημα απάντησε η γνωστή ομάδα σχεδιαστών, X-Tomi Design. Προκειμένου να το πετύχουν αυτό, οι σχεδιαστές αφαίρεσαν το πίσω μέρος του νέου SUV της BMW, αντικαθιστώντας το με μία κλασική καρότσα pickup, με το υπερμέγεθες όχημα των Γερμανών να αποκτά αμερικανικό αέρα.

RENAULT ESPACE

Οι ιδέες δε σταματούν να ρέουν ποτέ στην kolesa.ru, καθώς οι σχεδιαστές της ομάδας οραματίστηκαν ακόμα ένα concept οχήματος που φέρει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στα πιο πρόσφατά τους σχέδια, το Renault Espace μεταμορφώνεται από όχημα πολλαπλών χρήσεων (MPV) σε SUV. Μοιάζει αρκετά με το Renault Austral, με το πίσω μέρος να διαφέρει, καθώς είναι πιο φαρδύ. Τα σχέδια των Ρώσων σχεδιαστών μπορεί να αποτελούν απλά ένα ακόμα εύστοχο render που φαίνεται αρκετά λογικό, όμως δεν αποκλείεται η SUV έκδοση του Espace να γίνει πραγματικότητα.

TESLA MODEL R

Ο Vishnu Suresh (@zephyr_designz sτο Instagram) αποφάσισε να παρακάμψει την αναμονή για το πρώτο roadster της Tesla, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα καθυστερήσει, και δημιούργησε το Tesla Model R: Ένα όχημα wagon, βασισμένο στην πλατφόρμα του roadster. Ο 19χρονος αυτοδίδακτος σχεδιαστής φαίνεται να μη βρίσκεται μακριά από τη φιλοσοφία την οποία αναμένεται να ακολουθήσει η Tesla, βέβαια η πλατφόρμα του Model S δείχνει να ταιριάζει περισσότερο για το Model R.