Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos)


Ένα Audi RS 7 μεταμορφώνεται σε coupe, το αναβιωμένο Moskvich επιστρέφει στη ζωή, το Acura Integra Type S βρίσκεται προ των πυλών, και μία Ford Mustang S650 παίρνει μορφή 4θυρου coupe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 11/12/2022

Ακόμα μία εβδομάδα πέρασε και οι ανεξάρτητοι ψηφιακοί σχεδιαστές των διάφορων ιστοσελίδων, μέσων του τύπου και των social media δεν πήραν ρεπό. Πήραν έμπνευση από νέες κυκλοφορίες, ήδη υπάρχοντα μοντέλα που αξίζουν μνείας και αναβίωσης, αλλά και μοντέλα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Το Photoshop, το Illustrator και άλλα προγράμματα και εφαρμογές ψηφιακής επεξεργασίας και δημιουργίας αποτελούν τα «όπλα» των εν λόγω σχεδιαστών, οι οποίοι προσφέρουν τη δική τους οπτική στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, πολύ συχνά υιοθετώντας μία πιο καλλιτεχνική προσέγγιση. Οι επιλογές render που θα παρουσιάσουμε παρακάτω είναι ελάχιστες, μπροστά στον όγκο όσων κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο.

Audi RS7 Coupe

Η Audi δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει κάποια αλλαγή, όσον αφορά το αμάξωμα του Audi RS7. Το επιτυχημένο μοντέλο, από τη γέννησή του, έως και σήμερα, αποτελεί ένα κλασικό5θυρο liftback όχημα, και... συνταγή που πετυχαίνει, δεν αλλάζει. Ό,τι δε θα κάνει μάλλον ποτέ η Audi, τόλμησε ο σχεδιαστής @j.b.cars. Πρόκειται για την coupe έκδοση του RS7, η οποία φέρει ένα πιο επιθετικό και αγριεμένο λουκ, και, σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, θα τοποθετούνταν πάνω από το RS5 στην γκάμα της εταιρείας.

Οι προβολείς έχουν γίνει πιο λεπτοί και διαθέτουν ένα μαύρο πλαίσιο στην πάνω πλευρά τους, ενώ η οροφή του οχήματος είναι πιο κεκλιμένη, καθώς οι πίσω πόρτες έχουν εξαλειφθεί, και το αμάξωμα είναι συνολικά πιο μικρό σε μήκος.

Moskvich 3

Η Κίνα έχει κατακλύσει τη ρωσική αγορά, μετά την έξοδο των περισσότερων δυτικών εταιρειών και κατασκευαστών, και η κινεζική JAC έχει αναλάβει την αναβίωση της ρωσικής μάρκας Moskvich, προσφέροντας την πλατφόρμα, τα μέρη και την τεχνολογία για την ανακατασκευή του. Στην ουσία του, το Moskvich 3, όπως θα ονομάζεται, πρόκειται για το JAC JS4 crossover, καθώς όλα τα στοιχεία είναι κοινά, εκτός από το σήμα της μάρκας στον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα.

Οι σχεδιαστές του ρωσικού μέσου kolesa.ru παρουσίασαν το δικό τους όραμα για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το όχημα, εάν ακολουθούσε τη σχεδιαστική φιλοσοφία του αρχικού μοντέλου από το 1975. Τα renders της ομάδας σχεδιαστών φαίνεται να συνδυάζουν την εμφάνιση του τωρινού εγχειρήματος της JAC, με τη γρίλια και τους προβολείς του παλιού, στην ανασχεδιασμένη τους μορφή.

2024 Acura Integra Type S

Το Acura Integra Type S αναμένεται να αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, και οι πρώτες φωτογραφίες με καμουφλάζ έχουν ήδη έρθει στο φως της δημοσιότητας, και μάλιστα από την ίδια την εταιρεία. Ο σχεδιαστής Jon Sibal εμπνεύστηκε από αυτές και έκανε τη δική του εκτίμηση για το πως θα μοιάζει το πανίσχυρο supercar. Πρόκειται, πρακτικά, για το πολυτελές αδερφάκι του Honda Civic Type R, ενώ ο ίδιος ο σχεδιαστής αναφέρει ότι δεν έχει τελειοποιήσει ακόμα το πίσω μέρος του σχεδίου του, και ανυπομονεί να ανακαλύψει πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι η εκτίμησή του.

2024 Ford Mustang S650

Χρειαζόμαστε μία Ford Mustang sedan; Ο σχεδιαστής Sugarchow (@sugardesign_1 στο Instagram) έρχεται να απαντήσει καταφατικά σε αυτήν την ερώτηση, παρουσιάζοντας τη δική του πρόταση για μία τετράθυρηMustang με αμάξωμα sedan.

Το μπροστινό μέρος δεν έχει αλλάξει καθόλου, διατηρώντας το αγριεμένο και κλασικό λουκ του αρχικού μοντέλου, ενώ πίσω, το πίσω παράθυρο έχει μακρύνει αρκετά, μειώνοντας το μέγεθος της θύρας του πορτπαγκάζ. Μοιάζει αρκετά με την fastback έκδοσή του, όμως, ως sedan είναι πιο μακρύσε μήκος, εξαιτίας των 2 επιπλέον θυρών που φέρει. Ο σχεδιαστής έχει επίσης ενσωματώσει τα χερούλια των θυρών πάνω σε αυτές.