Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos-video)


Η μεγάλη επιστροφή του Wankel μέσω ενός ξεχωριστού RX-7, οι off-road περιπέτειες της Ferrari SF90 και η «απογείωση» της BMW M8.

  • 4/12/2022

Για ακόμα μία εβδομάδα οι συντάκτες του Car and Driver μάζεψαν τις πιο ενδιαφέρουσες render προτάσεις που εντόπισαν μέσα από τις καθημερινές τους βόλτες στο Διαδίκτυο και σας τις παρουσιάζουν.

Για να σας προλάβουμε υπενθυμίζουμε πως ό,τι δείτε παρακάτω ανήκουν στο ψηφιακό κόσμο και αποτελούν εμπνεύσεις σχεδιαστών που εκμεταλλεύονται τα τεχνολογικά εργαλεία της εποχής και παρουσιάζουν μοναδικές δημιουργίες. Πάμε να τις δούμε....

Mazda RX-7

Μετά από πολλά χρόνια η Mazda αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο τον περιστροφικό κινητήρα Wankel, μόνο που ο ρόλος του θα είναι είναι εντελώς διαφορετικός σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε. Με αυτή την αφορμή ο designer Al Yasid αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα φουτουριστικό project που βάζει στο επίκεντρο το θρυλικό RX-7.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό ενώ η επιλογή να μην μπει πίσω προφυλακτήρας μάς φέρνει σε επαφή με τα διπλά turbo που βρίσκονται... στην υπηρεσία του Wankel.

Όπως σημειώνει ο σχεδιαστής η δουλειά έγινε για πελάτη οπότε είναι πολύ πιθανό κάποιος να ετοιμάζει κάτι το ξεχωριστό για να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας από το δημιούργημα του Rob Dahm με τους τέσσερις ρότορες και τα 1.000 PS.

BMW M8 «Super GT»

To widebody kit που βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση είναι εξωπραγματικό. Δημιουργός του είναι ο σχεδιαστής 2NCS ο οποίος μάς δίνει τη δυνατότητα για μια περιμετρική βόλτα στην ξεχωριστή BMW M8 μέσα από video που ανέβασε. Πατώντας το play το μάτι χάνει... την μπάλα και δεν ξέρει που να πρωτοεστιάσει.

Στην εντυπωσιακή μάσκα με τους τεράστιους αεραγωγούς, στην αεροτομή «σιδερώστρα» ή στον επιβλητικό διαχύτη με τα τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης; Θυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της Μ8 Coupe κρύβεται ένας V8 των 4,4 lt που αποδίδει πάνω από 600 PS και 750 Nm ροπής, από τις 1.800 έως τις 5.600 rpm. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,3 sec, το 0-200 km/h σε 10,8 sec και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h.

Lamborghini Aventador

Με την αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του υβριδικού διαδόχου της Aventador να έχει ξεκινήσει, ο σχεδιαστής Cesar A. Olivera-Latorre που εργάζεται για τη Ford στο Detroit, αποφάσισε να παρουσιάσει μία δική του έμπνευση που φέρει την ονομασία Ravietta.

Ο ίδιος δεν κάνει καμία αναφορά στην Aventador και αρκείται να μας ενημερώσει για την ύπαρξη του V12, ενώ στην περιγραφή υπάρχει και ο αριθμός 63 όπου πιθανόν συνδέεται με την χρονιά που ιδρύθηκε ο «ταύρος». Στο render ξεχωρίζει το περίφημο σφηνοειδές προφίλ που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Lamborghini καθώς και ο κλασικός σχεδιασμός στις ζάντες.

Ferrari SF90 Dakar Cross Edition

Επιμένουμε ιταλικά και σε αυτή την περίπτωση με την πρόταση να μας έρχεται από τον designer ildar_project. Προφανώς όλοι θα έχετε διαπιστώσει την τάση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα και θέλει τους κατασκευαστές πολυτελών supercars να παρουσιάζουν off-road εκδοχές των μοντέλων τους. Πριν λίγες ημέρες είδαμε την Porche να το κάνει με την 911 Dakar αλλά και τη Lamborghini με την Huracan Sterrato.

Η Ferrari δεν έχει προχωρήσει σε μία αντίστοιχη πρόταση (η Purosangue δεν πιάνεται) και ίσως εμπνευστεί από την ξεχωριστή Ferrari SF90 που επιμελήθηκε ο συγκεκριμένος designer. Τα στοιχεία που διακρίνει κανείς είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που επιτρέπει στην «Ιταλίδα» να περνάει μέσα από τα πιο δύσκολα μονοπάτια, οι φουσκωτοί θόλοι με τα off-road ελαστικά αλλά και οι μπάρες στην οροφή όπου πάνω τους έχει τοποθετηθεί η ρεζέρβα που θα δώσει τη λύση αν γίνει η... στραβή.