Best Of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos)


Ακόμα μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, κι αυτή τη φορά, η στήλη με τα κορυφαία renders φιλοξενεί ένα αγριεμένο Nissan Z Nismo, το νέο Hyundai Coupe, μία BMW X6 με widebody kit και μία Ford Mustang με αμάξωμα shooting brake. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 12/2/2023

Άλλη μία εβδομάδα πέρασε και οι σχεδιαστές και καλλιτέχνες του ψηφιακού κόσμου έβαλαν και πάλι τη δική τους πινελιά σε διάφορα μοντέλα, δημιουργώντας τα δικά τους σχέδια, παίρνοντας έμπνευση από παλιούς θρύλους της αυτοκίνησης, και εκπλήσσοντας με τη φαντασία τους.

Στη στήλη με τα κορυφαία renders της εβδομάδας, πρωταγωνιστεί το νέο Hyundai Coupe, ένα «άγριο» Nissan Z Nismo, και δύο τροποποιημένα μοντέλα, τα οποία δεν κατασκευάστηκαν με αυτό το «σουλούπι», μία BMW X6 με widebody kit, και μία Ford Mustang με αμάξωμα shooting brake.

Hyundai Coupe

Το Hyundai Coupe βρισκόταν για πολλά χρόνια στην γκάμα των Κορεατών. Πιο συγκεκριμένα, πρωτοεμφανίστηκε το 1996 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενέυης, και αποσύρθηκε το 2009, μετά από δύο γενιές, κάνοντας χώρο για το Hyundai Genesis Coupe.

Η ομάδα σχεδιαστών του ρωσικού μέσουKolesa.ru επαναπροσδιόρισαν το εμβληματικό μοντέλο, φέρνοντάς το στο σήμερα. Ως βάση για το Coupe έχει χρησιμοποιηθεί η πιο πρόσφατη γενιά του Elantra, με το μπροστινό μέρος να έχει λάβει μία λεπτή μπάρα φωτός LED, και τις πόρτες να γίνονται πολύ φαρδύτερες από το αυθεντικό μοντέλο. Όσο για το πίσω μέρος βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το μπροστινό, αφού διαθέτει επίσης μία μπάρα φωτός, η οποία προέρχεται από το νέο Grandeur sedan.

Nissan Z Nismo

Αν το Nissan Z Nismo και το Nissan GT-R έκαναν «παιδί», σίγουρα αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα. Τα εύσημα στον Ted Li, ο σχεδιαστής που βρίσκεται πίσω από το FLAT HAT 3D Studio, ο οποίος συνδύασε τα δύο οχήματα, βασισμένος στις φήμες που τα θέλουν να κυκλοφορούν την ίδια περίπου περίοδο, δηλαδή το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Αυτό που περιμένουμε όλοι: Αυτό είναι το Nismo Concept Z μου, βασισμένο στις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής. Φέρει μία νέα προσέγγιση στο μπροστινό και το πίσω μέρος, όσον αφορά την αεροδυναμική, μικρά πτερύγια στα φτερά στο μπροστινό μέρος, παίρνοντας έμπνευση από το 240z. Όσο για την πίσω αεροτομή, εμπνεύστηκα από το 2024 Nismo GTR, κάνοντάς το να μοιάζει με ένα μικρό Godzilla,» είπε ο δημιουργός.

2024 BMW X6 Widebody

Η BMW Χ6 έκανε την πρεμιέρα της μαζί με την X5 πριν λίγες μέρες, και ο σχεδιαστής @ildar_project δεν έχασε καθόλου χρόνο, προσφέροντας στο crossover ένα αμάξωμα widebody.

Η ανανεωμένη έκδοση της ολοκαίνουργιας X6 φέρει στο μπροστινό μέρος μία πολύ μεγαλύτερη μπροστινή αεροτομή, η οποία έχει τοποθετηθεί πάνω στον προφυλακτήρα, με ένα λεπτό μέρος με λεπίδες στο πλάι, κάτω από αυτήν. Νέεςποδιές έχουν προτιμηθεί για τα πλαϊνά, ενώ στο πίσω μέρος έχει προστεθεί μία μεγαλύτερη αεροτομή, και ακόμα μία, σαφώς πιο μικρή, στο επάνω μέρος, πάνω από το πίσω παρμπρίζ. Και η απόσταση του οχήματος από το έδαφος έχει μειωθεί ελάχιστα, πιθανώς με τη χρήση μιας ρυθμιζόμενης ανάρτησης.

Το μαύρο φινίρισμα των ζαντών κάνει την τέλεια αντίθεση με το κατακόκκινο αμάξωμα, και φαίνεται ότι η συγκεκριμένη X6 κρύβει πιο στιβαρά φρένα πίσω από τους κατά παραγγελία τροχούς της, ανοίγοντας τον δρόμο για την BMW X6 M, η οποία πιθανώς θα κυκλοφορήσει κι αυτή παρέα με την X5 M.

2024 Ford Mustang Shooting Brake

Μία Ford Mustang με αμάξωμαshooting brake μπορεί να ακούγεται κάπως παράλογη, κι όμως, ο γνωστός σχεδιαστής που έχει κατακλύσει τα social media με τις δημιουργίες του, Sugar Design, επιχείρησε να κάνει τη δική του πρόταση, αναφορικά με το θρυλικό muscle car.

Η μάσκα του οχήματος έχει διατηρηθεί από το συμβατικό μοντέλο, και το μπροστινό μέρος φαίνεται να μην έχει δεχτεί κάποια αλλαγή, όμως μία γυάλινη ηλιοροφή έχει προστεθεί στο επάνω μέρος, και όσο προχωρά κανείς προς τα πίσω, τόσο πιο διαφορετική φαίνεται η Mustang.

Τα πλαϊνά παράθυρα έχουν μεγαλώσει, όπως και η οροφή πάνω από τους πίσω επιβάτες. Στο πίσω μέρος, ένα αρκετά κατηφορικό παρμπρίζ έχει τοποθετηθεί, ενώ η αεροτομή έχει χάσει αρκετό από το μήκος της.