Best of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos-video)


Από το νέο Kia Rio που προκαλεί απορίες με την ανανέωσή του, μέχρι την 13η γενιά της Toyota Corolla και το Peugeot 508 στην coupe εκδοχή του.

  • 12/3/2023

Κυριακή 12 Μαρτίου και το Car and Driver είναι συνεπές στο εβδομαδιαίο ραντεβού με τη στήλη των κορυφαίων render. Τις προηγούμενες ημέρες, ανεξάρτητοι σχεδιαστές, χρησιμοποίησαν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και παρουσίασαν τις ψηφιακές τους δημιουργίες.

Μέσα από τα render οι designers προβλέπουν επερχόμενα μοντέλα, δίνουν πνοή σε παλαιότερα ή απλά αποτυπώνουν όλα όσα δημιουργεί η φαντασία τους και η αγάπη τους για το αυτοκίνητο. Πάμε να δούμε ποια render μάς εντυπωσίασαν περισσότερο τις τελευταίες ημέρες...

Peugeot 508 Coupe

Τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου η Peugeot προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου 508 το οποίο είναι διαθέσιμο σε έκδοση sedan και station wagon. Αυτό που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα από τη ναυαρχίδα των Γάλλων είναι μία έκδοση coupe, που θα ενσωματώνει την εντυπωσιακή σχεδιαστική γραμμή του μοντέλο.

Μέχρι να εμφανιστεί ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi Design ο οποίος έδωσε μορφή στη δίπορτη, coupe εκδοχή του 508. Ως βάση επιλέχθηκε αναμενόμενα η τελευταία έκδοση και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την αντίστοιχη BMW Σειρά 4.

Toyota Corolla

H Toyota Corolla είναι το πιο δημοφιλές όνομα στην ιστορία της αυτοκίνησης αφού από το 1966 που παρουσιάστηκε πρώτη φορά, πάνω από 50 εκατ. μονάδες βγήκαν στους δρόμους. Πλέον, το «βιογραφικό» της έχει γράψει 12 γενιές και όλα δείχνουν ότι η επόμενη απέχει αρκετά από την αποκάλυψή της.

Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, ο designer Theo throttle πήρε το πενάκι του και πάτησε πάνω στο τελευταίο Prius για να μας δώσει μια ιδέα. Το αποτέλεσμα δεν ξενίζει και θυμίζει αρκετά «Toyota». Μένει πλέον να δούμε πόσα από αυτά τα στοιχεία θα υιοθετηθούν και από τους Ιάπωνες.

Tesla Model 3

Το Tesla Model 3 αποτέλεσε μία πρόταση σταθμό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια προσιτή, πρακτική και παράλληλα αρκετά σβέλτη επιλογή. Είναι γεγονός ότι τα δυναμικά στοιχεία του EV δεν κατάφεραν ποτέ να περάσουν και στην εικόνα του. Αυτό οδήγησε αρκετούς βελτιωτές στο να βάλουν τα δυνατά τους για να εμπνευστούν εντυπωσιακά bodykit.

Ο σχεδιαστής Khyzyl Saleem αποφάσισε να ασχοληθεί με το Model 3 και να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για την οποία εμπνεύστηκε από τη δουλειά που έχει παρουσιάσει ο διάσημος ιαπωνικός οίκος RWB που ειδικεύεται στα μοντέλα της Porsche. Και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ωστόσο αν το δούμε ποτέ στο δρόμο είναι δεδομένο ότι θα μας προκαλέσει απορία η απουσία του τραχύ ήχου της εξάτμισης.

Kia Rio

Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι η Kia σκοπεύει να κόψει το Rio από την ευρωπαϊκή αγοράλόγω της... χλιαρής εμπορικής του πορείας. Kάπως έτσι θεωρήσαμε ότι γράφτηκε ο επίλογος μετά από 24 χρόνια «υπηρεσίας» του μοντέλου στην Β κατηγορία. Ωστόσο πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο Kia Rio το οποίο πραγματοποιούσε δοκιμές στο χιονισμένο οδικό δίκτυο της Σουηδίας.

Τα δεδομένα δεν είναι γνωστά αφού κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι ισχύει στο συγκεκριμένο project και το κυριότερο, ποιες αγορές αφορά. Όπως και να έχει οι σχεδιαστές του kolesa.ru δεν έχασαν την ευκαιρία και με βάση τις κατασκοπευτικές εικόνες απέδωσαν τη δική τους εκδοχή για το επερχόμενο μοντέλο.