BMW: Αβεβαιότητα για τη νέα γενιά της Σειράς 4 - Τα πιθανά σενάρια


Όλα δείχνουν ότι η BMW Σειρά 4 θα αποχαιρετήσει την γκάμα των Γερμανών μετά την τρέχουσα γενιά, τουλάχιστον στις βενζινοκίνητες εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW AG
  • 3/4/2024

Πολλά είναι τα μοντέλα της BMW που αναμένεται να ανανεωθούν σύντομα. Η X3, η Σειρά 3 Gran Coupe, η M4 CS κι οι M5 Sedan και Touring, που θα καταφτάσουν εντός του 2024, αλλά κι η Σειρά 3, που αναμένεται να λάβει το δικό της φρεσκάρισμα μετά την εκπνοή του τρέχοντος έτους.

Ανάμεσα σε αυτά δε βρίσκεται η Σειρά 4, αφού μια νέα γενιά του μοντέλου δε φαίνεται να βρίσκεται στα σχέδια των Βαυαρών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BMW Blog, δεν υπάρχουν πλάνα εξέλιξής της στην πλατφόρμα CLAR, κάτι που σημαίνει το τέλος της, τουλάχιστον όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι θα έρθουν οι ηλεκτρικοί της διάδοχοι, στη μορφή των i4 Coupe και Convertible, που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι η Σειρά 4 θα συνεχίσει να υπάρχει, με την ισχύ να προέρχεται, όμως, αποκλειστικά από τον ηλεκτρισμό.

Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις, ότι η απόφαση της BMW να τερματίσει τη Σειρά 4 δεν είναι οριστική. Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο μοντέλο, αφού δεν πιέζεται χρονικά, αναφορικά με τη διάρκεια ζωής της πλατφόρμας CLAR.

Η εν λόγω τεχνολογία θα συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον για ακόμη 10 χρόνια, οπότε αυτό θα έδινε στην BMW το χρονικό περιθώριο να λανσάρει μία νέα γενιά της Σειράς 4 μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια, προσφέροντάς της έναν κύκλο ζωής που θα διαρκούσε 6-7 χρόνια.

Εκτός αυτού, η απόφαση των Γερμανών σχετικά με τη Σειρά 4 επηρεάζει και τη «μοίρα» του αντίστοιχου μοντέλου M. Είναι σίγουρο ότι αν το «συμβατικό» μοντέλο κλείσει τον κύκλο του, τότε σίγουρα κι η M4 δε θα δει την επόμενη γενιά της. Παρ' όλ' αυτά, όλα δείχνουν ότι μία ηλεκτρική M4, βασισμένη στην Neue Klasse, βρίσκεται στα σκαριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Vision Neue Klasse X: Η BMW παρουσιάζει την επόμενη μέρα των SUV (photos)

Η τελευταία BMW M3 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων - Με κλήρωση η διάθεσή της (photos)

Και βενζίνη και ηλεκτρισμός: Η BMW θα επεκτείνει την γκάμα της M3