Η τελευταία BMW M3 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων - Με κλήρωση η διάθεσή της (photos)


Μόλις 150 μονάδες της ειδικής έκδοσης θα κατασκευαστούν κι η BMW θα τραβήξει κλήρο αν η ζήτηση ξεπεράσει το διαθέσιμο απόθεμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW JAPAN - AGNIESZKA DOROSZEWICZ
  • 15/3/2024

Στην Ιαπωνία, η BMW συνεχίζει να προσφέρει τη M3 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό όμως δε θα κρατήσει για πολύ, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την έκδοση MT Final Edition, η οποία θα είναι η τελευταία που θα είναι εξοπλισμένη με χειροκίνητο σύστημα μετάδοσης.

Πρόκειται για μία ειδική έκδοση περιορισμένης διαθεσιμότητας, της οποίας μόλις 150 μονάδες θα κατασκευαστούν. Σύμφωνα με την εταιρεία, αν οι παραγγελίες ξεπεράσουν τις 150 θα γίνει κλήρωση, προκειμένου τα οχήματα να μοιραστούν στους αγοραστές.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά φινιρίσματα για το αμάξωμα, σε αποχρώσεις Alpine White, Black Sapphire και M Brooklyn Grey. Όπως είναι λογικό, θα παραχθούν 50 μονάδες σε κάθε χρωματισμό. Ανεξαρτήτα της επιλογής που θα κάνει ο εκάστοτε πελάτης για το χρώμα της M3 του, εκείνη θα συνοδεύεται από ένα σετ χρυσών ματ τροχών 827 M.

Κάτω από το κάλυμμα δεν έχουν γίνει τροποποιήσεις, κι έτσι η M3 έχει διατηρήσει τον twin turbo εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος παράγει 480 PS και 550 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 km/h. Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 6 σχέσεις.

Σύμφωνα με την BMW, οι αιτήσεις για την παραγγελία της M3 MT Final Edition έχουν ήδη ανοίξει και θα ολοκληρωθούν στις 27 Μαρτίου στις 23:59 ώρα Ιαπωνίας. Η κλήρωση θα λάβει χώρα στα τέλη Μαΐου, αν κριθεί απαραίτητη, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτος.

Η τιμή του «κύκνειου άσματος» της BMW M3 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ξεκινά από τα 14,2 εκατ. yen, δηλαδή περίπου 87.940 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε μια BMW M3 να «σπάει» τον πάγο στις χιονισμένες Άλπεις (video)

Αυτή είναι η νέα BMW M3 Touring - Ο λόγος για τον οποίο ανανεώνεται «πρόωρα» (photos)

Επίσημο: Η επόμενη BMW M3 θα έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με 1.360 PS