BMW: Έχουμε φτάσει στο peak των οθονών! (Video)


Η BMW λέει ότι οι μεγάλες οθόνες μπορεί να εξαφανιστούν πολύ σύντομα. Τι δήλωσε ο Επικεφαλής εσωτερικού Σχεδιασμού της BMW i για την συνεχώς αυξανόμενη τάση των τεράστιων οθονών.

  • 9/5/2022

Ευτυχώς ή δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Οι τεράστιες οθόνες αφής και μη έχουν καταλάβει τα εσωτερικά των σύγχρονων αυτοκινήτων. Οι κατασκευαστές έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο αγώνα με σκοπό την παρουσίαση πιο μοντέρνων «έξυπνων» οθονών και συστημάτων multimedia και ο ανταγωνισμός καλά κρατεί.

Η τάση μάλιστα θέλει τις οθόνες να γίνονται συνεχώς μεγαλύτερες και ανεξάρτητα από το αν κάποιοι τις προτιμούν ή τις… «μισούν», οι τεράστιες οθόνες γίνονται must σε όλα τα νέα μοντέλα. Οι πιο premium κατασκευαστές το πηγαίνουν στα άκρα.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την εντυπωσιακή Hypersreen με το σύστημα MBUX στην ηλεκτρική ναυαρχίδα της EQS, η οποία αποτελείται από τρεις οθόνες κάτω από μία ενιαία γυάλινη επιφάνεια που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Η BMWφυσικά δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε με την πανοραμική οθόνη 8K των… 31 ιντσών! στα πίσω καθίσματα των νέων BMW Σειράς 7 και i7.

Πόσο όμως προβλέπεται να συνεχιστεί αυτή η τάση και τι θα γίνει στο μέλλον; Ο ίδιος ο Επικεφαλής εσωτερικού Σχεδιασμού της BMW i,Matthias Junghanns, δήλωσε ότι ο «πόλεμος των οθονών» θα γίνει παρελθόν σε μια ζωντανή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το Car Design News.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι επικεφαλείς Σχεδιασμού από μεγάλους και πολύ γνωστούς οίκους, όπως οι Automobili Pininfarina, Italdesign, Polestar, ELeather και BMW και μίλησαν για το εσωτερικό των πολυτελών αυτοκινήτων στο μέλλον.

Σε ερώτηση ενός από τους θεατές εάν η premium πολυτέλεια θα εξακολουθήσει να είναι συνώνυμη με τις μεγάλες οθόνες στο μέλλον, ο Matthias Junghanns απάντησε διπλωματικά με μία ερώτηση: «Είναι η μεγάλη οθόνη που μετράει;» Συνέχισε, λέγοντας ότι προσωπικά είναι πεπεισμένος ότι οι τεράστιες οθόνες θα γίνουν ιστορία, αργά ή γρήγορα. Ο Junghanns πρόσθεσε ότι τα αυτοκίνητα θα εξακολουθούν να είναι έξυπνα, αλλά οι διεπαφές θα εμφανίζονται απλώς «όταν τις χρειάζεστε και όταν τις θέλετε.»

Μάλιστα, ο Διευθυντής εσωτερικού Σχεδιασμού της Polestar, Conny Blommé, συμφώνησε με τις απόψεις του Junghanns. «Όλα έχουν την κορύφωσή τους, και πιθανότατα και οι οθόνες έχουν φτάσει εκεί», είπε ο Blommé. «Τις περισσότερες φορές ταξιδεύετε με αυτοκίνητο και απολαμβάνετε τη θέα περισσότερο παρά τις οθόνες.»