BMW i4: Δυσκολεύτηκε στο τεστ αποφυγής η ηλεκτρική μπερλίνα (video)


Η πισωκίνητη BMW i4 μπήκε στην πίστα και υποβλήθηκε στον γνωστό "Τάρανδο". Υπό ποιες συνθήκες έδειξε να δυσκολεύεται; 

  • 21/7/2022

Το γνωστό ισπανικό κανάλι km77 στο YouTube πήρε στα χέρια του ακόμα ένα μοντέλο και θέλησε να το δοκιμάσει μέσα στην πίστα, στο γνωστό «Τεστ του Τάρανδου» , εξετάζοντας τη συμπεριφορά του στις απότομες αλλαγές  κατεύθυνσης.

Ο λόγος για την αμιγώς ηλεκτρική μπερλίνα BMW i4 η οποία σε καμία περίπτωση δεν πέρασε «αέρας» τις δοκιμασίες και έδειξε να δυσκολεύεται σε συγκεκριμένα σημεία.

Θυμίζουμε ότι η BMW i4 eDrive40 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στον πίσω άξονα (πισωκίνητη γαρ) που παράγει δύναμη 340 PS ενώ το σύστημα μπαταριών της προσφέρει αυτονομία που σύμφωνα με την εταιρεία αγγίζει τα 590 km. Τα ελαστικά που φορούσε στο τεστ ήταν τα Hankook Ventus S1 Evo 3.

Στη δοκιμασία η i4 έδειξε να έχει «θεματάκια» στην ταχύτητα των 77 km/h αφού δεν μπόρεσε να μείνει «προσηλωμένη» στην πορεία της, με τον οδηγό να αναγκάζεται να προχωρήσει σε βίαιη διόρθωση και στη συνέχεια να συμπαρασύρει όλους τους κώνους που βρέθηκαν μπροστά του.

Με την ταχύτητα εισόδου να πέφτει στα 73 km/h το sedan έδειξε να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα και κατάφερε να βγάλει τη διαδρομή με επιτυχία, χωρίς να πέσει ούτε ένας κώνος

Κάποια προβλήματα στον έλεγχo εμφανίστηκαν και στην ταχύτητα των 75 km/h, όχι όμως στην έκταση που είδαμε στην πρώτη προσπάθεια, με τους ανθρώπους του καναλιού να τονίζουν πως η αυξημένη θερμοκρασία που είχε αναπτυχθεί στα ελαστικά έπαιξε τον ρόλο της.

Δείτε το video με το τεστ αποφυγής της BMW i4…