BMW M: Έρχεται και άλλο special μοντέλο Μ!


Η BMW M επιβεβαιώνει και επίσημα ότι ετοιμάζει άλλο ένα ειδικό αυτοκίνητο που θα λανσάρει φέτος. Ποιο θα είναι αυτό και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες.

  • 24/6/2022

Η BMW M γιορτάζει τα 50 χρόνια της και βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό. Μόνο τον τελευταίο καιρό αποκάλυψε την M4 CSL και την M3 Touring, η νέα Μ2 είναι προ των πυλών, ενώ ετοιμάζει και το κορυφαίο SUV επιδόσεων XM, αλλά οι εορτασμοί για την 50ή επέτειό της δεν έχουν τελειώσει ακόμα.

Όπως αναφέρει το BMW Blog, η BMWεπιβεβαίωσε επίσημα ότι άλλο ένα νέο ειδικό μοντέλο M έρχεται αργότερα φέτος. Τα νέα ήρθαν κατά τη διάρκεια του επίσημου ντεμπούτου της M3 Touringστο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Ο Timo Resch, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της BMW M, επιβεβαίωσε ότι στη γερμανική φίρμα εργάζονται πάνω σε «ένα ακόμη ειδικό αυτοκίνητο M που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος».

Φυσικά, ο Timo Resch δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το μυστηριώδες μοντέλο, αλλά οι φήμες θέλουν αυτό να είναι η BMW 3.0 CSL. Ο μακρινός διάδοχος της E9 CSL "Batmobile" από τη δεκαετία του '70 θα βασίζεται μεν στην M4 CSL, αλλά θα διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο αμάξωμα, ενώ πιθανότατα θα δανείζεται πολλά στιλιστικά στοιχεία από την πανέμορφη BMW 3.0 CSL Hommage Concept του 2015.

Σε αντίθεση με την τετρακίνητη M4 CSL που διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η 3.0 CSL θα συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, στέλνοντας την ισχύ στον πίσω άξονα. Ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3,0 λίτρων με twin-turbo μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αποδίδει κοντά στους 600 ίππους και σε συνδυασμό με το χαμηλότερο βάρος και την πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης θα μιλάμε για ένα από τα πιο hardcore μοντέλα της BMW όλων των εποχών.

Η παραγωγή της BMW 3.0 CSL λέγεται ότι θα περιοριστεί στις 50 μόλις μονάδες. Κάθε μοντέλο πιστεύεται ότι θα κοστίζει περίπου 600.000 έως 750.000 €. Επομένως, η συλλεκτικότητα και η μοναδικότητα της κατασκευής είναι δεδομένη.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα δούμε την νέα 3.0 CSL, αλλά αν κρίνουμε από τη στρατηγική της BMW M, μια καμπάνια με teaser εικόνες θα μας διαφωτίσει.