BMW: «Χρυσός» αποχαιρετισμός για το i3 (photos)


Ειδικός χρωματισμός σε χρυσό και μαύρο για τα τελευταία 18 i3 που βγήκαν στην παραγωγή

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 8/8/2022

Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, η BMW παρέταξε τα 18 τελευταία αντίγραφα του i3, με τα οποία ολοκληρώνεται η παραγωγή του επιτυχημένου ηλεκτρικού hatchback.

Η τελετή έγινε στο «BMW Welt» και όλα τα οχήματα ήταν βαμμένα ακριβώς στο ίδιο χρώμα, με ειδική χρυσή μπογιά και μαύρο φινίρισμα. Ετσι, έπεσαν οι τίτλοι τέλους σε μια εντυπωσιακή πορεία 8,5 ετών, κατά την οποία οι Βαυαροί πούλησαν σχεδόν 250.000 αντίτυπα σε 74 διαφορετικές χώρες.

Το i3 ήταν το πρώτο EV αυτοκίνητο που παρήχθη μαζικά από την BMW και για το λόγο αυτό η εταιρία του... απέδωσε αυτή την τιμή, με την εκδήλωση παράδοσης των οχημάτων στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι απέκτησαν αυτό το «συλλεκτικό» χρωματισμό.

«Στην αρχή της παραγωγής του i3 πριν από 8,5 χρόνια, όλοι θεωρούσαν ότι κάνουμε κάτι εξωτικό και ότι οραματιζόμαστε», ανέφερε η BMW σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε: «Από τότε, το συμπαγές όχημα με την ηλεκτροκίνηση έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος για τοπική οδηγική απόλαυση χωρίς εκπομπές ρύπων και ολιστική βιωσιμότητα».

Η παραγωγή του στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε το 2021, αλλά τυπικά θα συνεχίσει να υπάρχει στην Κίνα, με τη μορφή του ηλεκτροκίνητου sedan της σειράς 3. Ήδη η BMW έχει παρουσιάσει το επόμενο ηλεκτρικό της «όπλο», το crossover iX1.