Βρέθηκαν κλασικές Jaguar σε θερμοκήπιο


H εύρεση παλιών και ξεχασμένων αυτοκινήτων σε αποθήκες, γκαράζ ή στάβλους είναι κάτι που ακούμε ενίοτε. Όχι, όμως, και η ανακάλυψή τους σε κάποιο θερμοκήπιο, όπως συνέβη με αυτές τις περίπου 30 Jaguar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/12/2019

Οι κλειστές αποθήκες ή οι στάβλοι μπορούν να κρύψουν αλλά και να προφυλάξουν, κατά κάποιο τρόπο, παλιά αυτοκίνητα τα οποία έχουν παραμεληθεί ή ακόμα και ξεχαστεί από τους ιδιοκτήτες τους και τις οικογένειές τους. Όμως, η ύπαρξή τους σε ένα θερμοκήπιο δεν είναι κάτι που συμβαίνει και ούτε μπορούν να «χαθούν» σε ένα χώρο ο οποίος είναι φωτεινός και κατά βάση ευδιάκριτος. Αυτό συνέβη σε ένα παλιό θερμοκήπιο στο Beaulieu, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στο Hampshire (Νότια Βρετανία), στο οποίο βρέθηκαν περισσότερες 30 παλιές Jaguar, πολλές από τις οποίες είναι E-Type.

Στο Beaulieu, υπάρχει και το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στελέχη του οποίου πήγαν στον χώρο, είδαν τα αυτοκίνητα και έκαναν προσφορά για να τα αγοράσουν. Όπως δήλωσε στέλεχος του μουσείου: «βρήκαμε περισσότερες από 30 κλασικές Jaguar, κυρίως E-Type, οι οποίες φαίνεται να βρίσκονται εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάναμε μια προσφορά και τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το τόσο πολύ σκουριασμένο μέταλλό τους».

Οι συνθήκες υγρασίας που επικρατούν σε ένα θερμοκήπιο είναι ιδανικές για τα φυτά όχι όμως και για το μέταλλο των αυτοκινήτων. Έτσι, οι πιο πολλές από τις παλιές Jaguar που βρέθηκαν έχουν εκτεταμένες σκουριές. Όμως, όπως έγινε γνωστό, όλες θα αποκατασταθούν πλήρως και θα μπορούν να κυκλοφορήσουν και πάλι στους δρόμους.

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.