Climbkhana 2: O Ken Block στις «Πύλες του Παραδείσου» (Video)


O Ken Block εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά με τις οδηγικές ικανότητές του, στον δρόμο που είναι γνωστός ως οι «Πύλες του Παραδείσου».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/11/2019

Ο Ken Block δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους φίλους του αυτοκινήτου (και όχι μόνο). Κάθε παραγωγή του είναι εντυπωσιακή, με πλάνα που κόβουν την ανάσα και καταδεικνύουν τις οδηγικές ικανότητές του. Εκτός από τη σειρά των «Gymkhana», το 2017 άρχισε την αντίστοιχη των «Climbkhana», δηλαδή την επίδειξη σε αναβάσεις. Το Pikes Peak ήταν το ιδανικότερο μέρος για να μας εισάγει και σε αυτή τη διαδικασία και πραγματικά κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση με τα παράτολμα περάσματά του, κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Εφέτος, επέλεξε την Κίνα και τον γνωστό δρόμο που ονομάζεται «Πύλες του Παραδείσου» για το «Climbkhana 2». Διαθέτει 99 φουρκέτες από τη βάση ως την κορυφή του (ενώ υπάρχουν και 999 σκαλιά για τους τουρίστες που θέλουν να ανέβουν ως αυτή). Ο Ken Block οδήγησε το «Hoonitruck», το ειδικά μετασκευασμένο Ford F-150 του 1977, ο κινητήρας του οποίου αποδίδει 927 PS (692 kW) με τρόπο που σε καθηλώνει, προσφέροντας θέαμα και δημιουργώντας ένα σενάριο, όπως κάνει κάθε φορά.

Ας απολαύσουμε το νέο βίντεο του Block από το «Climbkhana 2».