Dafunder: Αγάπη μου, συρρίκνωσα το Land Rover Defender (photos)


Το Land Rover Defender... «μπήκε» στο πλυντήριο και ιδού το αποτέλεσμα. Το Dafunder της ESB Style είναι ένα kei car με αμάξωμα Honda N-Van και «πρόσωπο» από Defender.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ESB Style
  • 20/2/2023

Η ESB Style είναι μία ιαπωνική εταιρεία tuning, η οποία φαίνεται να έχει αγαπήσει ιδιαίτερα το νέο Land Rover Defender, όπως βέβαια και πολλοί άλλοι. Έχει δώσει τη μάσκα του SUV σε πολλά από τα μοντέλα που έχει εμπνευστεί, κι ένα από αυτά είναι και το Honda N-Van. Ο συνδυασμός των δύο προσφέρει ένα kei car με μία τεράστια μάσκα, το οποίο οι Ιάπωνες έχουν ονομάσει Dafunder ή αλλιώς 'Hondafunder'.

Το ανασχεδιασμένο αμάξωμα συμπεριλαμβάνει έναν νέο μπροστινό προφυλακτήρα με μία νέα γρίλια, και εισαγωγές που αντιγράφουν αυτές του SUV της Land Rover, φυσικά έχοντας προσαρμοστεί στις ανάγκες του μικροσκοπικού kei car. Το Honda N-Van ήδη έφερε στρογγυλά LED φανάρια που μοιάζουν πολύ με αυτά του Defender, κι έτσι η ESB Style δε χρειάστηκε να ασχοληθεί με αυτά. Φυσικά, το λογότυπο της Honda λείπει από το μπροστινό μέρος κι έχει αντικατασταθεί από την λέξη 'Dafunder'.

Τα πλαϊνά του οχήματος δε χρειάστηκαν πολλές αλλαγές, με την ESB να τα χρησιμοποιεί μία ασπρόμαυρη διχρωμία, η οποία εμπνέεται από τα crossover, ενώ η οροφή έχει βαφεί μαύρη, προσομοιώνοντας την εμφάνιση του Defender. Και η ανάρτηση έχει ανασηκωθεί κατά 25 mm, με το Dafunder να φέρει τροχούς 14 ιντσών από ατσάλι, οι οποίοι συνοδεύονται από ελαστικά παντός τερέν. Σε αντίθεση με το Defender, το N-Van έχει συρόμενες πόρτες, κάνοντάς το ακόμα πιο πρακτικό.

Στο πίσω μέρος, έχει προστεθεί νέος προφυλακτήρας, με ένα πάνελ από ψεύτικο αλουμίνιο, ενώ τα κάθετα φανάρια έχουν δεχτεί καλύμματα που τα κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά. Το λογότυπο της Honda δεν έχει αφαιρεθεί, συνοδεύεται όμως από την επιγραφή 'Hondafunder'.

Κάτω από το κάλυμμα, το Hondafunder παραμένει «παρθένο». Φέρει τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 660 cc με το αρχικό μοντέλο, ο οποίος αποδίδει 64 PS. Η κίνηση διοχετεύεται είτε στους μπροστινούς, είτε σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων CVT.

Το κόστος των μερών που μετατρέπουν το N-Van της Honda στο Dafunder, ξεκινά από τα 172 ευρώ, για τα καλύμματα των πίσω φαναριών, ο μπροστινός προφυλακτήρας κοστίζει 486 ευρώ, ο πίσω 208 ευρώ, η ανασηκωμένη ανάρτηση 264 ευρώ, ενώ η ESB Style προσφέρει και ειδικά καλύμματα καθισμάτων που κοστίζουν 347 ευρώ.