David Durand: Ο νέος Διευθυντής Σχεδιασμού στη Dacia


‘Όπως ανακοίνωσε η Dacia, τη θέση του επικεφαλής στο Τμήμα Σχεδιασμού της ρουμανικής εταιρείας αναλαμβάνει ο κ. David Durand.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/5/2022

Ο κ. David Durand αντικατέστησε στη θέση του Διευθυντή Σχεδιασμού τον κ. Miles Nuernberger και είναι ο τρίτος που αναλαμβάνει αυτό το πόστο σε χρονικό διάστημα μικρότερο από δύο χρόνια. 

Ο κ. Durand ξεκίνησε να εργάζεται ως σχεδιαστής στη Renault από το 1997 και συμμετείχε στην ομάδα που δημιούργησε το πρωτότυπο Koleos το οποίο παρουσιάστηκε το 1999 (θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς η γαλλική εταιρεία απέκτησε την Dacia).

Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο δυναμικό των σχεδιαστικών κέντρων της Renault στην Ισπανία (Βαρκελώνη), στη Νότια Κορέα (Σεούλ) και στη Βραζιλία (Σάο Πάολο). Τo 2011, ο κ. Durand θα αναλάβει Διευθυντής Σχεδιασμού για τις εταιρείες του Ομίλου Renault που κατασκεύαζαν οχήματα χαμηλού κόστους για την παγκόσμια αγορά και το 2020 ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού των μοντέλων της Dacia. Υπό την επίβλεψή του δημιουργήθηκαν τα καινούργια Sandero και Sandero Stepway, το Jogger και το πρωτότυπο Bigster.