Δείτε και ακούστε μία BMW E30 M3 να «ουρλιάζει» στο Nurburgring (video)


Το πάντρεμα μιας BMW E30 M3 με τη θρυλική πίστα του Nurburgring είναι ένας από τους πιο καθαρόαιμους γερμανικούς συνδυασμούς που έχουμε δει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Misha Charoudin - YouTube
  • 10/6/2023

Η BMW E30 M3 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Άλλωστε, είναι το πρώτο δημιούργημα του τμήματος M της εταιρείας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ελκυστικό παράδειγμα της αυτοκίνησης που είναι γνωστό για την αυξημένη του ισχύ και τις ικανότητές του στην πίστα.

Τώρα, ο Misha Charoudin, πασίγνωστος YouTuber που έχει δοκιμάσει αρκετά θρυλικά μοντέλα στην εμβληματική πίστα του Nurburgring, κάνει ένα άκρως γερμανικό «πάντρεμα» και κάνει μερικούς γύρους στην «Πράσινη Κόλαση» με την E30 M3.

Στο συγκεκριμένο video, παρόλο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Charoudin, πίσω από το τιμόνι της M3 βρίσκεται ο οδηγός αγώνων Jonas Tischner. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός οδηγού-αυτοκινήτου έχει γίνει και στο παρελθόν, αφού ο Tischner οδήγησε μία E30 M3 στο Nurburgring Endurance Series, όπως και στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring στην κατηγορία Group N.

Στο εσωτερικό έχει διατηρηθεί το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού, όμως έχει προστεθεί ένας κλωβός ασφαλείας, καθιστώντας την M3 κατάλληλη για πίστα. Εκτός αυτού, έχουν τοποθετηθεί ειδικά για την κατηγορία damper Bilstein από την BMW Motorsport, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στον κινητήρα, όπως και στο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τροχοί είναι οι κλασικοί της M3 και συνοδεύονται από ελαστικά Dunlop Direzza.

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας S14 χωρητικότητας 2,3 L είναι φυσικά αυτός που κλέβει την παράσταση. Στο παρακάτω video, ο Tischner «καθαρίζει» το μποτιλιάρισμα της πίστας χωρίς κανένα πρόβλημα, προσπερνώντας αρκετές άλλες BMW και μερικές vintage Porsche 911 αρκετά εύκολα. Η σταθερότητα κι ο άριστος χειρισμός του μοντέλου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με τον Tischner να είναι ο πιο κατάλληλος οδηγός για να αποδείξει τις ικανότητές του στην πίστα.

Απολαύστε...