Δείτε και ακούστε την Mercedes-AMG One (video)


Η Mercedes προχωρά στην εξέλιξη του hypercar με τον κινητήρα βασισμένο στον V6 της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES
  • 19/8/2020

Η Mercedes-AMG έχει καθυστερήσει αρκετά στην εξέλιξη και τις πρώτες παραδόσεις των Project One (παρουσιάστηκε το 2017), κυρίως λόγω ρύπων. Φυσικά οι ειδικοί της εταιρίας θα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να ξεκινήσουν να παραδίδουν μέσα στο 2021 τα πρώτα αυτοκίνητα.

Μάλιστα η Mercedes έδωσε στην δημοσιότητα ένα σετ από φωτογραφίες καθώς και ένα βίντεο όπου βλέπουμε μερικά πρωτότυπα να δοκιμάζονται στην πίστα και να κάνουν μερικούς γύρους στην πίστα. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία με ήχο για όσους θέλουν να ακούσουν έστω και στο χαλαρό πως «καλπάζουν» τα 1.000 άλογα του υβριδικού συστήματος.

Η Mercedes αναφέρει πως πέρα από τις δοκιμές αντοχής και αξιοπιστίας του turbo 1.600άρη, οι ειδικοί της επικεντρώνονται και στην λειτουργία των ενεργητικών αεροδυναμικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως το Project One είναι ένα από τα πιο προηγμένα πρότζεκτ που έχει κάνει ποτέ η Mercedes, αλλά και γενικότερα φέρνοντας σχεδόν αμιγώς ένα σύστημα πρόωσης από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 στους δημόσιους δρόμους. Και τα 275 αυτοκίνητα έχουν ήδη πωληθεί στην τιμή των 2,75 εκατομμυρίων δολαρίων.