Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου Toyota Prius (video)


Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν την αποκάλυψη της νέας γενιάς του Toyota Prius, το μοντέλο που έφερε πρώτο τον υβριδισμό στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA TWITTER
  • 15/11/2022

Η Toyota επαναφέρει τον «πρωτοστάτη» του υβριδισμού, το μοντέλο που έκανε το πρώτο βήμα προς την βιώσιμη κινητικότητα. Λόγος για την πέμπτη γενιά του Toyota Prius, η οποία φαίνεται να έχει ήδη ενθουσιάσει τους λάτρεις της ιαπωνικής φίρμας.

Σε λίγες ώρες ώρες, συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου, στις 6:20 π.μ., το νέο Toyota Prius θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του, μετά από αρκετά teasers που δημοσίευσε η ίδια η εταιρεία στα social mediaτης πριν μερικές ημέρες.

Υπάρχουν πολύ περιορισμένες πληροφορίες για το νέο μοντέλο, όπως για παράδειγμα ότι θα είναι σίγουρα υβριδικό, συνεχίζοντας την παράδοση χρόνων από την κυκλοφορία του το 1997, όταν η Toyota αποκάλυψε πρώτη ένα υβριδικό όχημα, με τον κόσμο της αυτοκίνησης να παρακολουθεί έκπληκτος. Τέσσερις γενιές του Prius παρέλασαν από τις εκθέσεις της Toyota, ώσπου η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή του μοντέλου το περασμένο έτος, μετά τις χαμηλές πτήσεις του 2020.

Τα teasers φέρουν την επιγραφή 'Hybrid Reborn', και δείχνουν την οροφή αλλά και τους προβολείς του οχήματος. Τα φώτα θυμίζουν αυτά του ανασχεδιασμένου Toyota Crown που αποκαλύφθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες, ενώ το σχήμα της οροφής υποδεικνύει ότι πρόκειται μάλλον για ένα όχημα με hatchback ή liftback εμφάνιση.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτηση της εταιρείας αναφορικά με το μοντέλο, αποκαλύφθηκε και το πίσω αριστερό φανάρι του Prius, το οποίο φέρει τη χαρακτηριστική μπάρα φωτός που διαθέτουν τα περισσότερα νέα μοντέλα της Toyota.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη μονάδα ισχύος, όπως και η ολοκληρωμένη εμφάνιση του μοντέλου και τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα γίνουν γνωστά αύριο το πρωί, όποτε ο κόσμος θα αντικρίσει για πρώτη φορά το ανανεωμένο Toyota Prius.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση LIVE: