Επίσημο: Έρχεται η νέα γενιά Toyota Prius - Όσα ξέρουμε ως τώρα


Μετά τα πολλαπλά teaser που δημοσίευσε η Toyota στα κοινωνικά της δίκτυα για το νέο της μυστηριώδες υβριδικό μοντέλο, η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε, με την εταιρεία να κάνει γνωστό ότι πρόκειται για τη νέα γενιά του πολυαναμενόμενου Toyota Prius.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA YOUTUBE
  • 14/11/2022

Μετά από αρκετά teasers στα social media της εταιρείας, η Toyota ανακοίνωσε τη νέα γενιά του Prius, η οποία θα αποκαλυφθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Φυσικά, δεν έχει διαρρεύσει καμία επιπλέον πληροφορία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή τις προδιαγραφές του νέου μοντέλου, πέρα από το γεγονός ότι θα πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο, καθώς φέρει την επιγραφή 'Hybrid Reborn'.

Εκτός από την εν λόγω επιγραφή, η οποία διακρίνεται ξεκάθαρα σε όλες τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Toyota στο Twitter, ιδιαίτερα ευκρινείς είναι και οι προβολείς του οχήματος, οι οποίοι παρουσιάζουν ένα σχήμα πολύ παρόμοιο με αυτό του ανασχεδιασμένου Toyota Crown που αποκαλύφθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες. Η οροφή είναι κεκλιμένη και φαίνεται ότι το νέο Prius έχει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό σε πρώτο πλάνο, ενώ θυμίζει το αμάξωμα ενός hatchback/liftback.

Αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι η χρήση της λέξης 'Reborn'. Το Prius ήταν το πρώτο υβριδικό μοντέλο που αποκάλυψε η Toyota το 1997, και αποτέλεσε προάγγελο για όλα τα επόμενα οχήματα αυτής της κατηγορίας.

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου κυκλοφόρησε το 2015, με εταιρεία να το αποσύρει από την ευρωπαϊκή αγορά το 2021 μετά τις χαμηλές πωλήσεις που παρουσίασε το 2020, καθώς κατάφερε να πουληθεί μόλις 2.291 φορές. Συγκριτικά με τις πωλήσεις του Corolla, οι οποίες ανήλθαν στις 101.417, οι επιδόσεις του Prius μοιάζουν εξαιρετικά απογοητευτικές.

Τώρα, οι Ιάπωνες επαναπροσδιορίζουν το μοντέλο που τους εισήγαγε στην υβριδική τεχνολογία, παρουσιάζοντάς το στην πιο ελκυστική του μορφή, σε μία προσπάθεια να το επαναφέρουν στην κορυφή του καταλόγου της εταιρείας. Αναμένεται να καταφτάσει το 2024, ενώ φήμες υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να δεχτεί και τη νέα τεχνολογία μπαταριών στερεού τύπου της Toyota, η οποία ηγείται του τομέα με πάνω από 1.000 πατέντες.