H Lamborghini Urus έκλεισε τα «4» με ρεκόρ πωλήσεων


Τέσσερα άκρως επιτυχημένα έτη συμπλήρωσε το SUV της ιταλικής εταιρίας από την ημέρα της παρουσίασής του, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία αναφορικά με την ανταπόκριση που θα έβρισκε στην αγορά.

  • 5/12/2021

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Urus έφτασε στα χέρια 16.000 αγοραστών κατακτώντας με σχετική ευκολία τον τίτλο του πιο εμπορικού μοντέλου της φίρμας μέσα σε μια τετραετία. Κατά την ανάλυση των στοιχείων διαπιστώνεται ότι η Urus αποτέλεσε μία τεράστια «πύλη εισόδου» νέων αγοραστών, αφού το 85% των πωλήσεων ήρθε από οδηγούς που απόκτησαν για πρώτη φορά μοντέλο της εταιρίας, η οποία διεύρυνε με αυτόν τον τρόπο την εμπορική της βάση.

Από εκεί και πέρα η Urus απέφερε 40% ανάπτυξης στην Lamborghini για το 2018, με τα έσοδα να φτάνουν τα 1.415 δις ευρώ. Την αμέσως επόμενη χρονιά ο συγκεκριμένος αριθμός «σκαρφάλωσε» στα 1.81 δις ευρώ, ενώ το 2020 η πανδημία έφερε μια μικρή πτώση με τα έσοδα να περιορίζονται στα 1.61 δις ευρώ. Προκειμένου ο κατασκευαστής να πετύχει αυτούς τους αριθμούς και να καλύψει την τεράστια ζήτηση, διπλασίασε τις εγκαταστάσεις του στην Μπολόνια από 80.000 τ.μ. σε 160.000 τ.μ. ενώ την ίδια στιγμή προχώρησε στην πρόσληψη 700 νέων εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την δεκαετία 2004-2014 η Gallardo πούλησε συνολικά 14.022 μονάδες σε όλες τις εκδόσεις ενώ σύντομα η Urus αναμένεται να ξεπεράσει και τους αριθμούς της Huracan, στοιχεία που τονίζουν ακόμα περισσότερο την τεράστια εμπορική επιτυχία που πέτυχε μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο μοντέλο.