Δείτε πως τα παλιά αυτοκίνητα μπορούν να αποκτήσουν σύστημα infotainment (Video)


H γνωστή εταιρία Pioneer φέρνει στην αγορά ένα νέο σύστημα που μπορεί να μπει σε παλιά αυτοκίνητα και μέσω του κινητού τηλεφώνου να δημιουργήσει ένα σύγχρονο σύστημα infotainment.
 

  • 13/1/2019

Τα σύγχρονα συστήματα infotainment από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα (όπως για παράδειγμα το MBUX της Mercedes-Benz) έχουν κυριαρχήσει πια στα αυτοκίνητα, αλλάζοντας μια για πάντα την σχέση μας με το όχημα αλλά και την σχεδίαση των ταμπλό που ενσωματώνουν πλέον πολλές οθόνες. Τι μπορεί να γίνει όμως με τα παλαιότερα αυτοκίνητα, εκείνα που έχουν την απλή θέση για ένα κανονικό ραδιο-CD (την λεγόμενη και μονή DIN);

Η Pioneer παρουσίασε στην Αμερική τη νέα της δημιουργία με την ονομασία SPH-10BT. Πρόκειται όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες για ένα απλό μηχάνημα το οποίο καλύπτει την θέση μονού DIN και δεν έχει επάνω του τίποτα περισσότερο από κάποια κουμπιά χειρισμού.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το κινητό του οδηγού, το οποίο μετατρέπεται σε οθόνη ενός σύγχρονου συστήματος infotainment σε σύνδεση με bluetooth με την συγκεκριμένη συσκευή. Το κινητό τοποθετείται στην ειδική θήκη που υπάρχει πάνω από την κεντρική μονάδα και είναι εύκολο στην πρόσβαση από τον οδηγό όσο και τους επιβάτες. 

Οι δυνατότητες που παρέχει είναι πολλές, μεταξύ τον οποίων φωνητικές εντολές, δυνατότητα κλήσης hands free ή και ανάγνωσης των μηνυμάτων χωρίς να χρειαστεί να αγγίξεις την οθόνη. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις ως navigation με το app που έχεις κατεβάσει στο κινητό ενώ είναι έτοιμο να συνδεθεί με αισθητήρες παρκαρίσματος για να καλύψει και αυτή την δυνατότητα των κανονικών συστημάτων infotainment.

H τιμή με την οποία θα ξεκινήσει να πωλείται στην Αμερική είναι στα 150 δολάρια από τον Φεβρουάριο, και όπως όλα δείχνουν θα γίνει μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων που δεν θέλουν να τα αποχωριστούν.