Δείτε πως τα πήγε η Alfa Romeo Tonale στο τεστ αποφυγής (video)


Η Alfa Romeo Tonale μπήκε στην πίστα και οι δοκιμαστές την οδήγησαν στο όριο για να εντοπίσουν τα «τρωτά» της σημεία. 

  • 12/12/2022

Ακόμα μια δοκιμή για το ισπανικό km77.com όπου αυτή τη φορά στο επίκεντρο μπήκε το δεύτερο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo. Η αναφορά γίνεται φυσικά για την Tonale για την οποία ενημερωθήκαμε πριν από λίγες ημέρες ότι έχει δώσει μια γερή ώθηση στις πωλήσεις της ιταλικής φίρμας.

Οι δοκιμαστές θέλησαν να μάθουν τα όρια της και έτσι την έβαλαν στην πίστα για να την υποβάλλουν στο τεστ αποφυγής, γνωστό και ως «τάρανδο». Στα χέρια τους πήραν το μοντέλο με τους 131 PS και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η έκδοση που επιλέχθηκε ήταν η «Speciale» που εφοδιάζεται με 20άρες ζάντες -και όχι 19άρες όπως συμβαίνει στη βασική πρόταση- ενώ τα ελαστικά ήταν τα Pirelli PZero σε διαστάσεις 235/40 R20.

Πριν ξεκινήσει το τεστ ο δοκιμαστής σημειώνει ότι αρχικά ήταν σίγουρος ότι η Tonale θα τα πάει αρκετά καλά αφού στις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες που έκανε με το αυτοκίνητο διαπίστωσε το πόσο καλά στρίβει και το πόσο πιστά ακολουθεί τις εντολές του.

Ωστόσο στην πίστα δεν επαληθεύτηκε η πρόβλεψή του αφού το αυτοκίνητο έδειξε να δυσκολεύεται στο φρενάρισμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει αποτελεσματικά στον δεύτερο τομέα των εμποδίων που είχε σχηματιστεί με τους κώνους.

Έτσι ο δοκιμαστής αναγκάστηκε να ρίξει την ταχύτητα εισόδου στα 74 km/h και έχοντας επιλέξει το Dynamic Mode μπόρεσε τελικά να κάνει το καλύτερο πέρασμά του. Παράλληλα ο οδηγός σημειώνει ότι το αυτόματο κιβώτιο σε κάποια σημεία δεν ανέβαζε σχέση όπως -σύμφωνα με τον ίδιο- θα έπρεπε, διατηρώντας ανεξήγητα την ίδια.

Στη δεύτερη φάση του test με το slalom, η Tonale επίσης δεν κατάφερε να περάσει «αέρας»  και σύμφωνα με τον οδηγό για αυτό ευθύνονται οι 131 PS που δεν βοηθούν το αυτοκίνητο να κινηθεί σβέλτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ιταλικό SUV να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 24.9 sec και να τοποθετηθεί πίσω από τα Polestar 2, Aiways U5 και BMX iX xDrive40.

Δείτε ολόκληρο το video με τις δοκιμές...