Η Audi λέει «αντίο» στο R8 με ένα εντυπωσιακό video


Δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε τον «τελευταίο γύρο» του πολυαγαπημένου σπορ μοντέλου των Γερμανών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Audi - YouTube
  • 15/11/2023

Πριν μερικούς μήνες, η Audi ζήτησε τη βοήθεια των fans της, προκειμένου να αποχαιρετήσει με τον πιο αρμόζοντα τρόπο το εμβληματικό R8, του οποίου η παραγωγή έχει ήδη τερματιστεί. Έτσι, οι Γερμανοί δημιούργησαν ένα video με την ονομασία 'The Last Lap,' στο οποίο το sportscar έχει την τιμητική του.

Σκηνές από την πίστα, μέσα στην πόλη, σε ερημικές τοποθεσίες, γυρισμένες κάθε ώρα της ημέρας, πρωί και βράδυ, το video είναι ένα μικρό αφιέρωμα στο R8.

Πρώτο εμφανίζεται ένα όχημα της πρώτης γενιάς, του 2008, το οποίο έφερε έναν κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,2 L κι ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Η εταιρεία έκανε μερικές βόλτες με αυτό μέσα στην πόλη, πριν δώσει την κεντρική σκηνή στο R8 GT του 2012. Το πανίσχυρο μοντέλο με τον V10 των 5,2 L φαίνεται στο video να κάνει μερικούς γύρους στη Willow Springs Raceway, εντυπωσιάζοντας με τον εκκωφαντικό του ήχο.

Επόμενο στη σειρά είναι ένα Audi R8 Performance Quattro του 2023, που αν και πολύ νεότερο σε ηλικία, δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τους προγόνους του. Ο ίδιος V10 5,2 L βρίσκεται κάτω από το κάλυμμα, συνοδευόμενος από το S-Tronic κιβώτιο 7 σχέσεων.

Στη συνέχεια εμφανίζεται κι ένα R8 GT RWD του 2023, το οποίο ενώνεται με τα τρία υπόλοιπα οχήματα, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα. Το τελευταίο φαίνεται να κάνει drift στους δρόμους της πόλης τη νύχτα, πριν τα τέσσερα R8 βρεθούν σε μια αποθήκη για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

«Το Audi R8. Ένας θρύλος που ζει για πάντα,» είναι η φράση που εμφανίζεται στο τέλος του video, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να λέει το τελευταίο αντίο στο επιτυχημένο sportscar.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «κύκνειο άσμα» του Audi R8 έρχεται με μια νόμιμη για το δρόμο έκδοση GT3 (photos)

40 χρόνια Audi Sport: Περήφανο παρελθόν, ακόμα πιο δυνατό μέλλον

Το Audi R8 επιστρέφει και «ασπάζεται» τον ηλεκτρισμό – Πιθανό και το σενάριο ηλεκτρικού TT