Δείτε τη δραματική διάσωση ενός οδηγού αγώνων από φλεγόμενο αυτοκίνητο! (βίντεο)


Η χαρά της νίκης μετατράπηκε μέσα σε δευτερόλεπτα σε φόβο για τη ζωή ενός οδηγού, στο AAA NHRA Texas FallNationals, όταν το αγωνιστικό του τυλίχθηκε στις φλόγες.

  • 20/10/2020

Η φιλοσοφία των αγώνων dragster είναι αρκετά διαδεδομένη στην Αμερικάνικη ήπειρο και η πίστα (ή καλύτερα διάδρομος) Texas Motorplex είναι μία από τις έξι βασικές που χρησιμοποιεί η NHRA (National Hot Rod Association) για τους αγώνες της. Μάλιστα, με περισσότερους από 40.000 οδηγούς εγγεγραμμένους σε αυτή, ο συγκεκριμένος οργανισμός διατείνεται ότι είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως, στον κλάδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φυσικά, μιλάμε για dragster, αυτοκίνητα βελτιωμένα στα όρια, που δεν ενδιαφέρεται κανείς αν στρίβουν, παρά μόνο να βάζουν όση περισσότερη δύναμη μπορούν στο δρόμο, για να ολοκληρώνουν ταχύτερα το 400άρι (ή πιο σωστά τέταρτο του μιλίου, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού).

Εδώ λοιπόν, κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως αρχικά τα είχε σχεδιάσει η κάθε ομάδα. Στην περίπτωσή μας, μία ROKiT/ABK Beer Toyota Camry, με οδηγό την Alexis DeJoria, κατάφερε μεν να τερματίσει μπροστά από τον ανταγωνιστή της, για να λαμπαδιάσει όμως τα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα, κινούμενη με υψηλή ταχύτητα

«Αυτό ήταν τρελό. Είδα σπίθες και μετά ξαφνικά whoosh, όλο το cockpit γέμισε με καπνούς», ήταν η περιγραφή της οδηγού. Όπως θα δείτε από το βίντεο που ακολουθεί, κανένας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της.

Θα δώσουμε όμως τα εύσημα, καθώς παρά την ιδιαίτερη κατάσταση, κατάφερε να κρατήσει το αυτοκίνητο στην ευθεία και να περιορίσει σημαντικά την ταχύτητα του, πριν αφήσει το τιμόνι και αποπειραθεί να εξέλθει από το φλεγόμενο όχημα.

Το αστείο, δε, στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ότι οι μηχανικοί της ομάδας πρόλαβαν να κάνουν τα απαραίτητα μαζέματα ώστε να το έχουν «έτοιμο» για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης! Κάτι που φυσικά οι κριτές του αγώνα αρνήθηκαν -για λόγους ασφαλείας- και απέκλεισαν τη συμμετοχή.