Μια Ferrari Testarossa έμεινε παρατημένη σε πάρκινγκ για 20 χρόνια (photos)


Μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της, η Ferrari Testarossa του 1989 έμεινε παρατημένη για δύο δεκαετίες μέσα σε ένα πάρκινγκ, μέχρι η κόρη του να την πουλήσει μέσω δημοπρασίας. Δείτε την τιμή που έπιασε.

  • 18/7/2022

Είναι γνωστό ότι ξεχασμένα ρετρό αυτοκίνητα μπορεί να βρεθούν σε πολλά μέρη, σε αυλές σπιτιών, αποθήκες, μέχρι και δάσηή αχυρώνες. Ένα τέτοιο παράδειγμα «ευρήματος» είναι μία Ferrari Testarossa του 1989 που βρέθηκε σε έναν χώρο στάθμευσης στη Γαλλία, σκεπασμένη με το κόκκινο προστατευτικό της κάλυμμα, συλλέγοντας σκόνη.

Το αριστούργημα ιταλικής κατασκευής φαίνεται να άνηκε σε κάποιον κο Jacques S, λάτρη της οδήγησης και των σπορ αυτοκινήτων, που αγόρασε την Testarossa το 1992, σε μία αντιπροσωπεία Ferrari στη Ν. Γαλλία. Μετά τον θάνατό του το 2012, το αυτοκίνητο κληρονομήθηκε από την κόρη του, η οποία, απ' ό,τι φαίνεται δεν το χρησιμοποίησε ποτέ.

Η Ferrari Testarossa είχε στο κοντέρ της μόλις 22.433 km, πριν την παράδοσή της στον τρίτο της ιδιοκτήτη, ο οποίος την αγόρασε σε δημοπρασία για 95.360€, δίχως να ξεπερνά την προβλεπόμενη αξία, που κυμαινόταν στα 70.000-110.000€.

Ο όμιλος Artcurial που οργάνωσε τη δημοπρασία της Testarossa, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του ιδιοκτήτη, αναφέρει ότι η τελευταία φορά που οδηγήθηκε ήταν το 2003 στο Saint-Tropez και σύμφωνα με την αξιολόγησή της, η Ferrari δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, λόγω ακινησίας, τίποτα όμως που δεν μπορεί να επισκευαστεί.

Χρειάστηκε ρύθμιση στα μηχανολογικά της αλλά και καλό καθάρισμα, τόσο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της, παρόλο που ήταν σκεπασμένη. Το χρώμα της είναι άφθαρτο, όπως και η καμπίνα, η οποία είναι ντυμένη με μπεζ δέρμα.

Οι επισκευές του κινητήρα της Testarossa αναμένεται να στοιχίσουν αρκετά στον νέο ιδιοκτήτη λόγω της παλαιότητάς της, αλλά αυτό είναι ένα πολύ μικρό τίμημα που θα χρειαστεί να πληρώσει, μπροστά στην πραγματική ομορφιά και μοναδικότητα του μοντέλου.

Η Ferrari κατασκεύασε μόλις 7.100 αντίτυπα της Testarossa από το 1984 μέχρι και το 1992, η οποία υπήρξε ο διάδοχος της, επίσης θρυλικής, Ferrari BB 512i.

Φέρει έναν 12κύλινδρο κινητήρα 4.9 lt, αποδίδει 390 PS και διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Η Testarossa κάνει τα 0-100 km/h σε 4.8 sec και έχει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 290 km/h.