Δείτε την BMW XM Label Red να σημειώνει νέο ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak (video)


Λίγους μήνες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια στο Pikes Peak, η BMW XM Label Red επέστρεψε στη φημισμένη ανάβαση και... εκτέλεσε την αποστολή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Brian Chapel, Rupert Berington Action Photography for BMW USA
  • 3/11/2023

Η πρώτη προσπάθεια της BMW M να θέσει νέο ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak τον περασμένο Ιούνιο δεν πήγε ιδιαίτερα καλά. Τότε, ο οδηγός της XM Label Red, Matt Mullins, είχε πέσει πάνω σε ένα δέντρο σε κάποιο σημείο της διαδρομής των 20 km, καταστρέφοντας ολοσχερώς το μπροστινό μέρος του οχήματος και φυσικά ολοκληρώνοντας την προσπάθεια πολύ πριν τη γραμμή τερματισμού.

Έκπληξη θα προκαλούσε αν οι Γερμανοί δεν επέστρεφαν στην εμβληματική ανάβαση. Στις 21 Σεπτεμβρίου, η BMW έκανε τη δεύτερη προσπάθειά της, κατακτώντας αυτή τη φορά το ρεκόρ της κατηγορίας των υβριδικών SUV. Η XM Label Red κατάφερε να γράψει χρόνο 10:48.6, επίδοση ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Ωστόσο, τα σκήπτρα της γενικότερης κατηγορίας των SUV παραγωγής συνεχίζει να κρατά η αμιγώς θερμική Lamborghini Urus Performante, με χρόνο 10:32.06.

Όσο για το ατύχημα του Mullins τον Ιούνιο, ο Αμερικανός κατάφερε να βγει από το όχημα χωρίς κανέναν τραυματισμό, αφού ο κλωβός ασφαλείας της ΒMW XM έμεινε άθικτος, προστατεύοντας τον οδηγό και κασκαντέρ της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η BMW XM Label Red είναι το ισχυρότερο μοντέλο του τμήματος M που έχει κατασκευαστεί ποτέ, αφού η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 748 PS και η ροπή τα 1.000 Nm. Προέρχεται από το συνδυασμό ενός V8 twin-turbo κινητήρα 4,4 L με απόδοση έως 585 PS και ενός ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένου στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic που αποδίδει έως 197 PS και 280 Nm.

Η ισχύς διοχετεύεται στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Το υβριδικό «τέρας» επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,8 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά αυξάνεται στα 290 km/h με το προαιρετικό M Driver's Package.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Pikes Peak: Ο «βασιλιάς» του βουνού έκατσε ξανά στον θρόνο του - Δείτε την εντυπωσιακή ανάβαση (video)

Pikes Peak: H Alpine έσπασε... το ρόδι και τα χρονόμετρα στην εμβληματική ανάβαση

Το Ford SuperVan 4.2 είναι έτοιμο να κατακτήσει το Pikes Peak με 1.420 PS (photos)