Δείτε την ηλεκτρική BMW i4 (Video)


Η BMW i4, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράθυρο gran coupe των Βαυαρών, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα με τιμές που ξεκινούν από τα 54.850 ευρώ. Η γερμανική φίρμα δημοσίευσε ένα βίντεο που μας δείχνει με κάθε λεπτομέρεια το νέο της ηλεκτρικό gran coupe.

  • 24/9/2021

Η BMW i4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο 4πορτο gran coupe της βαυαρικής φίρμας που στέκεται αυτόνομα στη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW  και όχι απλά σαν μια «ηλεκτρισμένη» έκφανση της Σειράς 4. Η τιμή εκκίνησης της BMW i4 eDrive40 Gran Coupe στη χώρα μας ορίστηκε στα 54.850 ευρώ, χωρίς την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα αναλυτικό βίντεο, στο οποίο μας παρουσιάζει όλα τα τεχνικά στοιχεία και τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες της νέας BMW i4, όπως και το εσωτερικό της.

Αισθητικά, η BMW i4 ακολουθεί το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με την Σειρά 4 Gran Coupe, με τη νέα κάθετη μεγάλη διπλή μάσκα εμπρός, η οποία όμως εδώ είναι κλειστή και διαθέτει ανοιχτόχρωμες μπλε πινελιές, στα πρότυπα των ηλεκτρικών BMW. Οι στενότεροι κεκλιμένοι προβολείς μοιράζονται επίσης την ίδια γραμμή με αυτούς της Σειράς 4. Το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου ενισχύει η χαμηλή γραμμή οροφής που κατεβαίνει χαμηλά στο πίσω μέρος και δίνει την απαραίτητη σιλουέτα ενός coupe, υιοθετώντας τις γραμμές της 4αρας Gran Coupe.

Η BMW i4 στην έκδοση eDrive40 φτάνει σε απόδοση τους 340 ίππους και τα 430 Nm ροπής με μέγιστη ονομαστική αυτονομία 585 χιλιομέτρων. Η πανίσχυρη i4 M50 των 544 ίππων και των 795 Nm ροπής προσφέρει αυτονομία 510 χιλιομέτρων.

Και στις δύο εκδόσεις της i4 η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο, ενώ η ενεργειακή χωρητικότητα της είναι 83,9 kWh. Η πλήρης φόρτιση σε wallbox των 11,0 kW διαρκεί 7,6 ώρες, η μέγιστη ισχύς ταχυφόρτισης είναι 200 KW, ενώ η ταχεία φόρτιση από το 10% έως το 80% διαρκεί μόλις 31 λεπτά.