Δείτε το GMA Τ.50 να υποβάλλεται σε σκληρά «βασανιστήρια» (video)


Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες. Απομακρύνετε τους λάτρεις των sportscars απ’ την οθόνη…

  • 20/5/2022

Οι δοκιμές που γίνονται για να διαπιστωθεί αν λειτουργούν σωστά οι αερόσακοι, είναι μια υποχρεωτική διαδικασία για όλα τα αυτοκίνητα. Το T.50 του Gordon Murray δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και έτσι το προηγούμενο διάστημα το πρωτότυπο που φέρει την ονομασία XP1 βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου δοκιμών Automotive Testing Papenburg στη Γερμανία.

Εκεί υπέστη σκληρά «βασανιστήρια» ώστε να αποδείξει ότι οι αερόσακοί του δεν θα ανοίξουν χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Το «μενού» των tests περιελάμβανε γρήγορα περάσματα πάνω από πλακόστρωτο, από σαμαράκια, από λακκούβες (σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν απλά να το κάνουν μια βόλτα στους ελληνικούς δρόμους), άλμα από ράμπα με ταχύτητα 70 km/h αλλά και ανάβαση πάνω σε έναν τεράστιο σωρό από πέτρες.

Θυμίζουμε ότι το GMΑ T.50 θεωρείται από πολλούς η σύγχρονη εκδοχή της McLaren F1 μιας και αμφότερα κουβαλάνε την ίδια σχεδιαστική υπογραφή. Στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο κέντρο υπάρχει ένας V12 των 4 λίτρων της Cosworthο οποίος αποδίδει 663 PS στις 11.500 rpm και 467 Nm ροπής.

Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη και θα γίνει σε 100 μονάδες ενώ σε αυτόν τον αριθμό θα προστεθούν ακόμα 25 μίας ειδικής track-only έκδοσης που θα φέρει την ονομασία του θρύλου της Formula 1, Niki Lauda.

Δείτε τα tests στο παρακάτω video με... δική σας ευθύνη