Δείτε το… καινοτόμο "αερόφρενο" που έχει αυτό το Lada (video)


Υπάρχει, ωστόσο, ένα "θεματάκι" με το κρύο που εισβάλει στην καμπίνα, αλλά με ένα καλό μπουφάν και έναν σκούφο είναι μικρό το κακό.

  • 6/2/2022

Οι μηχανικοί από το κανάλι Garage 54 στο YouTube, γνωστοί για τις τρελές παρεμβάσεις που επιχειρούν σε μοντέλα της Lada, έκαναν ξανά το θαύμα τους. Αυτή τη φορά εμπνεύστηκαν από την τεχνολογία «air brake» που έχουμε δει στο πίσω φτερό της Bugatti Chiron και αποφάσισαν να εξοπλίσουν με μία αντίστοιχη λειτουργία ένα Lada 1600.

Η μόνη -και βασική- διαφορά είναι ότι το αερόφρενο στην περίπτωση του Lada τοποθετήθηκε στην οροφή. Kαι για να είμαστε ακριβείς, μετέτρεψαν ολόκληρη η οροφή σε αερόφρενο! Αφού έκοψαν περιμετρικά τη λαμαρίνα τοποθέτησαν έναν υδραυλικό μηχανισμό ο οποίος ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Με την αντίσταση του αέρα τα «αφηνιασμένα» άλογα του Lada δαμάζονται και έτσι το όχημα μπορεί και φρενάρει αποτελεσματικά. Το μόνο πρόβλημα που προέκυψε έχει να κάνει με τον κρύο αέρα που μπαίνει στο εσωτερικό κάθε φορά που η οροφή ανοίγει. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για κάποιον που μένει στη Ρωσία, ωστόσο με ένα καλό μπουφάν και έναν σκούφο η κατάσταση είναι υποφερτή.

Δείτε το ξεκαρδιστικό video…