Δείτε το νέο Toyota GR Yaris να... σπάει τον πάγο με τους 280 PS (video)


Το νέο Toyota GR Yaris επιστρέφει στην «πατρίδα» της Gazoo Racing, τη Φινλανδία, κι δείχνει τις δυνατότητές τους στο χιόνι και τον πάγο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: hencca.galleria.fi
  • 27/2/2024

Το νέο Toyota GR Yaris μπορεί να παρουσιάστηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα, όμως έκτοτε, έχει ήδη λάβει δύο ειδικές εκδόσεις με τη «σφραγίδα» των πρωταθλητών του WRC, Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera, ενώ ταυτόχρονα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δε σταματά την εξέλιξή του.

Ο αγωνιστικός βραχίονας της εταιρείας, Gazoo Racing, είναι εκείνος που ασχολείται ενδελεχώς με την ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση του μοντέλου. Εξάλλου, πρόκειται για ένα όχημα που έχει τις ρίζες του στο WRC, μεταφέροντας τους αγώνες στον δρόμο.

«Ένα αυτοκίνητο ράλλυ παγκοσμίου φήμης οφείλει να διαπρέπει σε κάθε τερέν κι υπό οποιαδήποτε συνθήκη, από την πύρινη άσφαλτο και τις λασπωμένες διαδρομές με χαλίκι, μέχρι τους παγωμένους και καλυμμένους με πάγο δρόμους,» αναφέρει η Toyota, βάζοντας αρκετά ψηλά τον πήχη για το πανίσχυρο hot hatch.

Προκειμένου να αποδείξει ότι πρόκειται πραγματικά για ένα τέτοιο, η Gazoo Racing επέστρεψε με το GR Yaris στα πάτρια εδάφη της στη Φινλανδία, υποβάλλοντάς το σε μερικές παγωμένες δοκιμασίες. Το μοντέλο κάνει drift κι αρκετά περάσματα από τη χιονισμένη πίστα, με τις εικόνες να είναι άκρως εντυπωσιακές.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο Toyota GR Yaris φέρει τον κλασικό τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 L, ο οποίος όμως δέχτηκε αρκετές παρεμβάσεις από τους μηχανικούς της Toyota ώστε να αποδίδει πλέον 280 PS και 390 Nm ροπής, ξεπερνώντας τους 261 PS και τα 360 Nm της προηγούμενης έκδοσης. Τον αναβαθμισμένο κινητήρα συνοδεύει το νέο αυτόματο κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων GAZOO Racing Direct, το οποίο είναι σχεδιασμένο για ταχύτατες αλλαγές σχέσεων.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί στη Γαλλία το νέο Toyota GR Yaris πωλείται σχεδόν 100.000 ευρώ

Το νέο, αυτόματο Toyota GR Yaris στήνεται στην ευθεία με τον πρόγονό του - Ποιο κερδίζει (video)

To Lexus LBX «φοράει» τον τρικύλινδρο του GR Yaris και... βγάζει φτερά (photos)