Δείτε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Rimac (Video)


Η Rimac ξεκίνησε την κατασκευή της νέας state of the art μονάδας παραγωγής της με τελευταίας τεχνολογίας υλικά και ενσωμάτωση του φυσικού περιβάλλοντος, όντας ουδέτερη από άνθρακα. Τι περιλαμβάνουν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της κροατικής εταιρείας. 

  • 16/11/2021

Μία στιγμή ορόσημο έφτασε για τον Κροάτη κατασκευαστή ηλεκτρικών supercars. Ο όμιλος Rimac, ειδικός στα υπεραυτοκίνητα και την ηλεκτρική τεχνολογία, ξεκίνησε την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, που θα φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και την μονάδα παραγωγής κάτω από την ίδια στέγη. Οι φιλοδοξίες που έχει η εταιρεία για το νέο Rimac Campus είναι τεράστιες, καθιστώντας το μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις R&D και παραγωγής στην Ευρώπη, όχι μόνο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Λειτουργώντας ως διεθνής βάση Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής της εταιρείας, το νέο συγκρότημα αιχμής θα επιτρέψει στην εταιρεία να προχωρήσει από πρωτότυπα και μικρότερου όγκου έργα στην μεγάλου όγκου παραγωγή των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης και μπαταριών υψηλής απόδοσης για πολλές παγκόσμιες εταιρείες αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα, το Campus θα χρησιμεύσει ως βάση παραγωγής για όλα τα μελλοντικά μοντέλα Rimacκαι τα βασικά εξαρτήματά τους, συμπεριλαμβανομένου του Rimac Nevera. Σε μια κτισμένη έκταση 100.000 m2 και μια ευρύτερη τοποθεσία 200.000 m2, η καινοτομία υψηλής τεχνολογίας παραμένει στον πυρήνα των λειτουργιών.

Διαθέτοντας εντός των εγκαταστάσεων πίστα δοκιμών, μουσείο, εγκαταστάσεις σχεδιασμού, μηχανικής, παραγωγής και δοκιμών, τα εντυπωσιακά κτίρια και το πράσινο στον περιβάλλοντα χώρο έχουν εναρμονιστεί προσεκτικά από το διάσημο κροατικό αρχιτεκτονικό γραφείο 3LHD. Ο χώρος θα παρουσιάσει επίσης τη φιλοσοφία της μάρκας και την προσοχή στη λεπτομέρεια, μετά την προγραμματισμένη ολοκλήρωσή της το 2023.

Μιλώντας για το έργο που ήταν μέρος του οράματός του πριν από 10 χρόνια, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rimac, Mate Rimac, είπε: «Από τότε που ίδρυσα την εταιρεία, η δημιουργία του καλύτερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος ήταν το κλειδί για μένα. Είναι πιο φυσικό να δημιουργείς υπέροχα προϊόντα όταν βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον. Με το Campus θέλουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό – να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον για εργασία και δημιουργικότητα, αλλά όχι μόνο για τους υπαλλήλους μας. Αυτό είναι ένα μέρος όπου οι πελάτες, οι φοιτητές και το ευρύ κοινό είναι ευπρόσδεκτοι και καλούνται να συναναστραφούν με τους υπαλλήλους μας. Φροντίζουμε επίσης να ενσωματώσουμε την εγκατάσταση στη φύση και το περιβάλλον της και να είναι ουδέτερη από άνθρακα.

«Η Κροατία θα είναι πάντα το σπίτι μας και το να αρχίσουμε να βάζουμε τα θεμέλια της νέας μας μακροπρόθεσμης βάσης είναι ένα τεράστιο ορόσημο καθώς χτίζουμε κάτι που μας επιτρέπει να αντικατοπτρίζουμε καλύτερα την επωνυμία μας, τις φιλοδοξίες μας και να αποτελέσουμε εφαλτήριο για ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία και πέρα . Ενισχύοντας τη θέση μας ως κατασκευαστής υπεραυτοκίνητων, καθώς και ως κορυφαίος προμηθευτής ηλεκτρικής τεχνολογίας στους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, ανυπομονούμε να επιδείξουμε την τελική μορφή που θα έχει η μονάδα και να μετακομίσουμε στο μακροπρόθεσμο σπίτι μας».

Δεδομένου του γρήγορου ρυθμού ανάπτυξης της εταιρείας, ο χώρος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να επεκταθεί με την πάροδο του χρόνου, ενώ εξακολουθεί να συνδυάζεται άψογα με το φυσικό του περιβάλλον. Μακροπρόθεσμα, ο νέος χώρος θα φιλοξενεί πάνω από 2.500 υπαλλήλους και σημαντικές εγκαταστάσεις παραγωγής, πολύ περισσότερο από το διπλάσιο του τρέχοντος προσωπικού των εταιρειών.

Φυσικά, σύμφωνα με την αφοσίωση της μάρκας στον εντυπωσιακό σχεδιασμό, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, το νέο συγκρότημα θα περιέχει πολλά έξυπνα και μοναδικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσά τους είναι ένας αστικός «βάλτος» και λιβάδια, καθώς και ένας κήπος στον τελευταίο όροφο, ένα κέντρο διοίκησης, αίθουσες εικονικής πραγματικότητας και αρκετές άκρως απόρρητες αίθουσες έργων. Στη νέα εγκατάσταση θα υπάρχει επίσης ένας εκθεσιακός χώρος προσαρμογής υψηλής τεχνολογίας, μουσείο, καθώς και χώρος μπαρ και λιανικής.

Σχεδιασμένο για να παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας για το διεθνώς ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό της, η Rimac έχει εξασφαλίσει ότι το νέο σπίτι της εταιρείας ενσαρκώνει όχι μόνο τον χαρακτήρα της μάρκας, αλλά και τον χαρακτήρα των ανθρώπων της. Ως εκ τούτου, οι χώροι σε όλο το κτίριο έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι φιλικοί, ανοιχτοί και ζεστοί. Ταυτόχρονα, όπως  αρμόζει στην κορυφαία τεχνολογική φύση της εταιρείας, θα είναι σύγχρονο, γεμάτο φως και εμπνευσμένο από το φυσικό του περιβάλλον.

Μία από τις αξίες της Rimac επικεντρώνεται στην ευημερία και τη μάθηση των εργαζομένων. Ως αποτέλεσμα, μια αίθουσα παιχνιδιών, ένα γυμναστήριο και κέντρο προπόνησης, ένα εστιατόριο, ακόμη και ένα νηπιαγωγείο και ζώα φάρμας έχουν ενσωματωθεί στα σχέδια. Όπως και αμφιθέατρο, αίθουσα συνεδριάσεων και αίθουσες εκπαίδευσης.